ΠΑΣΟΚ: Σήμερα οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο κόμμα

Αλλαγές στη λειτουργία του κόμματος, αξιοποίηση στελεχών αλλά και νέους ρόλους στην Κοινοβουλευτική Ομάδα αναμένεται να ανακοινώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται, το πρωί της Δευτέρας, πριν την πρώτη συνεδρίαση της νέας ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Κομβικό ρόλο αναμένεται να έχουν τόσο ο Παύλος Γερουλάνος όσο και η Αννα Διαμαντοπούλου σε Βουλή και κόμμα αντίστοιχα.

Οι αλλαγές

Η Άννα Διαμαντοπούλου, με την οποία ο Νίκος Ανδρουλάκης συναντήθηκε την Παρασκευή, αναμένεται να αναλάβει κεντρικό επιτελικό ρόλο μέσα στο κόμμα. Αντίστοιχα, στον Παύλο Γερουλάνο, με τον οποίο ο Νίκος Ανδρουλάκης επικοινώνησε χθες μέσω Skype του πρότεινε τη θέση του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του προέδρου στη Βουλή.

Παράλληλα, τόσο η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Παύλος Γερουλάνος, όσο και ο Χάρης Δούκας θα έχουν και οι τρεις θέση στο πολιτικό κέντρο του κόμματος.

Μάλιστα, το πολιτικό κέντρο θα συνεδριάζει μίνιμουμ μία φορά την εβδομάδα και θα επωμιστεί την εκπόνηση της εβδομαδιαίας στρατηγικής του κόμματος.

Στο πολιτικό κέντρο

Το όργανο θα απαρτίζεται από 8 με 9 μέλη και εκεί θα συμμετέχουν και άλλα κεντρικά στελέχη. Το όργανο θα αποτελείται επί της ουσίας από όλες τις «φυλές» του ΠΑΣΟΚ αλλά θα κληθεί να «χαράξει» την πολιτική του κινήματος απέναντι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Βέβαια, ο λεγόμενος «πρωινός καφές» θα συνεχίσει κανονικά να λαμβάνει χώρα σε καθημερινή βάση, προκειμένου να οργανώνεται η καθημερινή «δουλειά» του κόμματος και η παρουσία του στη δημόσια σφαίρα.

Υπενθυμίζεται ότι στον «πρωινό καφέ» συμμετέχουν συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη και πρόσωπα με θεσμική ευθύνη, που είτε προέρχονται από το κόμμα είτε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.