Πλησιάζουν τα αντίποινα στο Ιράν – «Σκληρό» μήνυμα Νετανιάχου και επίθεση σε Μακρόν (video)

Το Ιράν βρίσκεται πίσω από όλες τις απειλές και τις επιθέσεις εναντίον μας ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.

Πηγές από τον ισραηλινό στρατό αναφέρουν πως το αναμενόμενο ισραηλινό χτύπημα στην Τεχεράνη – ως απάντηση για την 2η σε πέντε μήνες επίθεση με πυραύλους προς το Τελ Αβίβ – είναι ζήτημα ωρών.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu stated in his Video Speech earlier to the Israeli Public, “Iran launched Hundreds of Missiles against us in one of the Largest Attacks in History. No Country in the World would accept such an Attack, Israel will not accept it either.… pic.twitter.com/SoRMpUzJmy

— OSINTdefender (@sentdefender) October 5, 2024

 

Πυρηνικές εγκαταστάσεις, διυλιστήρια, στρατιωτικές βάσεις: Οι υποδομές του Ιράν που θα μπορούσε να χτυπήσει το Ισραήλ

Συγκεκριμένα ανώτερη στρατιωτική πηγή την οποία επικαλείται το βρετανικό δίκτυο iTV αναφέρει πως τα μαχητικά του Ισραήλ έχουν ήδη λάβει διαταγές αναφορικά με τους στόχους και έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι και οι φόρτωση πυραύλων. Το Ισραήλ όπως συνηθίζει λίγο πριν από σημαντικές επιχειρήσεις δεν έχει ακόμη μεταβιβάσει τις συντεταγμένες για τους στόχους στο προσωπικό και τους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, προκειμένου να διατηρηθεί μέχρι την τελευταία στιγμή το άκρως απόρρητο της επιχείρησης.

Σε συναγερμό όλα τα πολεμικά μέτωπα στο Ισραήλ ενόψει επετείου της 7ης Οκτωβρίου

Άγνωστο επίσης παραμένει εάν το Ισραήλ έχει επικοινωνήσει το πλήρες σχέδιο του χτυπήματος στην Ουάσιγκτον και εάν έχει λάβει το «πράσινο φως» για τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Ο Τζο Μπάιντεν την περασμένη εβδομάδα επέμεινε πως η επιχείρηση – απάντηση στο Ιράν θα γίνει σε συνεργασία των δυνάμεων ΗΠΑ και Ισραήλ.

«Σκληρό» μήνυμα Νετανιάχου

Ως «εισαγωγή» στο χτύπημα προς το Ιράν ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα πριν από λίγο ανέφερε: «Το Ιράν βρίσκεται πίσω από όλες τις απειλές και τις επιθέσεις εναντίον μας. Εκτόξευσαν εκατοντάδες πυραύλους εναντίον μας σε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις στην ιστορία. Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα δεχόταν μια τέτοια επίθεση – ούτε το Ισραήλ. Το Ισραήλ έχει το καθήκον και το δικαίωμα να αμύνεται και να απαντά σε τέτοιες επιθέσεις – και έτσι θα το κάνουμε».

Επίθεση σε Μακρόν

Στο μαγνητοσκοπημένο του μήνυμα πριν από λίγο ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου απευθύνθηκε προσωπικά στον Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος νωρίτερα σήμερα ζήτησε να σταματήσει η αποστολή όπλων στο Ισραήλ όσο δεν υπάρχει συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

 Να σταματήσουν οι πωλήσεις όπλων που χρησιμοποιούνται στη Γάζα, ζητά ο Μακρόν

Σε έντονο ύφος ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ μίλησε για «ντροπή που θα τους ακολουθεί ακόμη και χρόνια μετά τη νίκη στον σημερινό πόλεμο».

«Καθώς το Ισραήλ πολεμά τις δυνάμεις της βαρβαρότητας υπό την ηγεσία του Ιράν, όλες οι πολιτισμένες χώρες πρέπει να στέκονται σταθερά στο πλευρό του Ισραήλ. Ωστόσο, ο πρόεδρος Μακρόν και άλλοι δυτικοί ηγέτες ζητούν τώρα εμπάργκο όπλων κατά του Ισραήλ. Ντροπή τους».

Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει εκφράσει έντονη ανησυχία το τελευταίο διάστημα και για τις χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στον Λίβανο. Η Γαλλία διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με τον Λίβανο με τον Μακρόν να βρίσκεται στη χώρα και πριν από τέσσερα χρόνια λίγο μετά την έκρηξη που σάρωσε το λιμάνι της Βηρυτού το 2020.

Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει εκφράσει έντονη ανησυχία το τελευταίο διάστημα και για τις χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στον Λίβανο. Η Γαλλία διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με τον Λίβανο με τον Μακρόν να βρίσκεται στη χώρα και πριν από τέσσερα χρόνια λίγο μετά την έκρηξη που σάρωσε το λιμάνι της Βηρυτού το 2020.

Παραδοχή ότι χτυπήθηκαν βάσεις και στρατιωτικές υποδομές στην επίθεση του Ιράν

Το Ισραήλ θα ανταποδώσει στο Ιράν την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη όταν είναι η κατάλληλη στιγμή, δήλωσε νωρίτερα και ο Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος το Σάββατο, προσθέτοντας ότι δύο αεροπορικές βάσεις που χτυπήθηκαν στην επίθεση παρέμειναν πλήρως λειτουργικές και κανένα αεροσκάφος δεν υπέστη ζημιές .

«Ο τρόπος με τον οποίο θα απαντήσουμε σε αυτή την επαίσχυντη επίθεση θα είναι με τον τρόπο, την τοποθεσία και το χρονοδιάγραμμα που θα αποφασίσουμε, σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας», δήλωσε ο αντιναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι.

Πηγές: Πρώτο Θέμα/ ΕΡΤ/ ΣΚΑΙ