Ποια Αγγλία; Η Ιρλανδία

Αναμφίβολα το αυριανό παιχνίδι με την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ είναι το πιο εύκολο στη θητεία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μέχρι στιγμής και το κυριακάτικο με την Ιρλανδία στο Γεώργιος Καραϊσκάκης το δυσκολότερο.

Μπερδευτήκατε; Κι όμως ένας προπονητής χρειάζεται να πει ελάχιστα στους παίκτες του για να τους δώσει έξτρα κίνητρο όταν παίζουν στον ναό του ποδοσφαίρου με μία από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο και φιναλίστ στα δύο τελευταία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, το 2021 στο Λονδίνο και το 2024 στο Βερολίνο.

«Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι το αντιμετωπίζουμε σαν ένα απλό παιχνίδι, ένα σοβαρό παιχνίδι με μία ομάδα, που τα τελευταία χρόνια, σε όλες τις διοργανώσεις, φτάνει ως το τέλος, είναι το φαβορί στο γκρουπ που αγωνιζόμαστε και είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι που έχουμε και είναι σίγουρα μια πολύ μεγάλη πρόκληση για εμάς.

Θα παίξει ρόλο η προετοιμασία, γιατί παίζουμε με μία από τις top ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και είναι ένα κίνητρο παραπάνω να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι» είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Εθνικής μας, που γνωρίζει καλά και τη νοοτροπία των παικτών να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε τόσο μεγάλα παιχνίδια.

Καθώς το κίνητρο είναι τεράστιο και ως ατομική πρόκληση στον καθένα ξεχωριστά, αλλά και γνωρίζοντας ότι τέτοιες ομάδες τις παρακολουθεί όλος ο κόσμος με ό,τι αυτό συνεπάγεται (μάνατζερ, ιδιοκτήτες ομάδων, ποδοσφαιριστές, προπονητές κ.λπ.).

Η δύσκολη δουλειά του ομοσπονδιακού τεχνικού θα ακολουθήσει μετά, όπου θα πρέπει να πείσει τους παίκτες του για τη σημασία του κυριακάτικου αγώνα με την πιο εύκολη ομάδα του ομίλου μας, την Ιρλανδία, την οποία έχουμε νικήσει εκτός έδρας με 2-0. Ενα παιχνίδι που ανεξάρτητα με το τι θα έχουμε κάνει στον αγώνα με την Αγγλία είναι αυτό που με νίκη μας κρατάει ζωντανούς ακόμα και στο κυνήγι της πρωτιάς, ενώ μας «κλειδώνει» σε μεγάλο βαθμό τη 2η θέση στον όμιλο, που μπορεί να μη δίνει άνοδο σε ανώτερη κατηγορία στο Nations League αλλά μας εξασφαλίζει – σε μεγάλο ποσοστό – συμμετοχή στα πλέι οφ και στη 2η ευκαιρία για πρόκριση στο Μουντιάλ του 2026, με δεδομένο ότι η Αγγλία αναμένεται να πάρει την πρόκριση από τον προκριματικό όμιλο.