Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε τράπερ – Είχε παραγγείλει μισό κιλό κάνναβη μέσω… κούριερ

Σε φυλάκιση 2 ετών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε γνωστός τράπερ, που κρίθηκε ένοχος για αγορά ποσότητας περίπου 500 γραμμαρίων κάνναβης, μέσω εταιρίας ταχυμεταφορών.

Χρήση δικαιώματος ποινικής διαπραγμάτευσης

Η συγκεκριμένη ποινή ήταν αποτέλεσμα «συμφωνίας» με την εισαγγελέα, στο πλαίσιο του θεσμού της ποινικής διαπραγμάτευσης.

Πρόκειται για την διαδικασία η οποία προβλέπει συμφωνία μεταξύ του κατηγορουμένου και των διωκτικών αρχών, βάσει της οποίας ο πρώτος αποδέχεται άνευ δίκης την κατηγορία, με αντάλλαγμα την απαγγελία ηπιότερης ποινής.

Είναι, ακόμη, δυνατό η συμφωνία να συνίσταται στην εκ μέρους του εισαγγελέα αποδοχή ελαφρυντικών περιστάσεων που επιδρούν στην επιμέτρηση της ποινής.

Προς αυτή την κατεύθυνση, υπέβαλε προηγουμένως αίτημα προς το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης το οποίο παραπέμφθηκε στο δικαστήριο.

Αφού ομολόγησε την πράξη του, συντάχθηκε το πρακτικό διαπραγμάτευσης και συμφωνήθηκε το ύψος της ποινής που επικυρώθηκε επίσημα σύμφωνα με την τυπική διαδικασία που προβλέπει η δικαιοσύνη.

«Ιδία Χρήση»

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι παρήγγειλε την ναρκωτική ουσία έλαβε χώρα εν μέσω «καραντίνας» και ενόψει των περιορισμών που ίσχυαν εκείνη την περίοδο. Τόνισε δε, ότι η κάνναβη προοριζόταν για ιδία χρήση.

Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο της Ελλάδας, η κατοχή της ναρκωτικής ουσίας με σκοπό την «ιδία χρήση»  και όχι το εμπόριο ή την διακίνηση αποτελεί ελαφρυντικό παράγοντα για τον κατηγορούμενο και επιφέρει μικρότερη ποινή.

Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του όταν το δέμα με τα ναρκωτικά, το οποίο ανέγραφε τα στοιχεία του παραλήπτη έφτασε στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα.

Ποιος είναι ο γνωστός τράπερ;

Η ταυτότητα του γνωστού τράπερ παραμένει δεν έχει ακόμα δοθεί στην δημοσιότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ