Πράσινη νίκη, κόκκινες φωνές

Με κορυφαία την Αννα Νίκη Σταμολάμπρου, ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στην Α1 γυναικών επικρατώντας του πρωταθλητή Ολυμπιακού 62-55 στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος». Την ίδια στιγμή οι Ερυθρόλευκοι μιλούν για απαράδεκτες συνθήκες στο κλειστό της Λεωφόρου. Η υπεροχή στα ριμπάουντ (56 έναντι 29) των γηπεδούχων έπαιξε καθοριστικό ρόλο όπως και η Σταμολάμπρου (19 πόντοι, 3/8 τρίποντα, 2 ριμπάουντ) που αν και ταλαιπωρείτο από θλάση ήταν εξαιρετική. «Εχω ταλαιπωρηθεί με τραυματισμούς αλλά αυτά τα παιχνίδια είναι περισσότερο καρδιάς και δεν υπήρχε περίπτωση να το χάσω», είπε ο Σταμολάμπρου. Πολύ καλή και η Ελίζαμπεθ Ντίξον. Από την πλευρά των Ερυθρόλευκων ξεχώρισε η Ελεάννα Χριστινάκη με 17 πόντους (2/5 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα.

Εντονες διαμαρτυρίες

Από τους πρωταθλητές δεν υπήρξαν δηλώσεις, αλλά μια ανακοίνωση του Eρασιτέχνη – από το ημίχρονο μάλιστα – για τη μετάδοση της ΕΡΤ που τους άφησε με πολλά παράπονα.

«Παρακολουθούμε μία πρωτοφανή μεροληπτική μετάδοση του αγώνα μπάσκετ γυναικών Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, στο πρώτο ημίχρονο. Η μετάδοση και η κρίση υπέρ μόνο μίας ομάδας του δημοσιογράφου της Δημόσιας Τηλεόρασης έφτασε στα όρια του εξευτελισμού. Ο ρόλος του είναι να μεταφέρει αμερόληπτα τα όσα διαδραματίζονται εντός αγωνιστικού χώρου και όχι να κάνει αξιολογικές διαιτητικές κρίσεις. Φαίνεται, ότι οι για χρόνια μνημειώδεις “μεταδόσεις” του ΟΑΚΑ πέρασαν και στο κλειστό της Λεωφόρου.

Φαίνεται, πως οι υπάλληλοι της ΕΡΤ ζήλεψαν τις μνημειώδεις “μεταδόσεις” του PAO TV. Ελπίζουμε, πως αυτή θα είναι η τελευταία φορά που χρειάζεται να ασχοληθούμε με τους “κυρίους” που πληρώνει ο ελληνικός λαός», τονίστηκε. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Θάνος Νίκλας έκανε τις εξής δηλώσεις: «Κακό παιχνίδι επιθετικά, δυστυχώς, για εμάς, με κακά νούμερα και πολλά εύκολα άστοχα. Σίγουρα, μας επηρέασαν και οι συνθήκες του γηπέδου και δεν ανταποκριθήκαμε. Οι ξένες σοκαρίστηκαν από αυτό που αντίκρισαν. Με ρωτούσαν γιατί υπάρχει τέτοιο μίσος, με ρωτούσαν για τον τόσο καπνό στο γήπεδο. Δεν είναι συνθήκες αυτές για τόσο μεγάλα ματς».  Οι ερυθρόλευκες παίκτριες τόνισαν για το ζήτημα του γηπέδου: «Είμαστε επαγγελματίες μπασκετμπολίστριες κι όμως αναγκαζόμαστε να παίζουμε κάτω από πολύ δύσκολες και αντιαθλητικές συνθήκες. Παίξαμε σε ένα γήπεδο που είχε κόσμο πολύ περισσότερο από τη χωρητικότητά του. Οι περισσότεροι κάπνιζαν και δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε. Εγώ, προσωπικά, έχω άσθμα και πέρασα πολύ δύσκολα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού» είπε η Ρεμπέκα Τόμπιν.

Η Μέριτ Χέμπε τόνισε: «Οι συνθήκες του αγώνα ήταν δύσκολες, είναι απαράδεκτο. Η απόσταση του αγωνιστικού χώρου από την εξέδρα των φιλάθλων δεν είναι αυτή που πρέπει. Από τον καπνό δεν μπορούσαμε καν να αναπνεύσουμε σωστά». Και η αμερικανίδα γκαρντ του Ολυμπιακού, Κίρα Λάμπερτ, ανέφερε: «Ποτέ στην καριέρα μου δεν έχω παίξει αγώνα σε γήπεδο με τόσο πολύ καπνό! Δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες για παιχνίδι μπάσκετ αυτού του επιπέδου».

Αποτελέσματα: Πανσερραϊκός – Αμύντας 63-62, Παναθλητικός – ΠΑΣ Γιάννινα 72-58, Εσπερίδες Καλλιθέας – Ηρακλής 71-77, Αθηναϊκός – ΠΑΟΚ 105-62. Ρεπό: Πρωτέας Βούλας.