Πραγματοποιείται το 4ο φιλανθρωπικό φεστιβάλ «Ο Άγιος Λάζαρος και ο μικρός του φίλος Σάββας» (pics-video)

4ο Διήμερο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ «Ο ΑΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Για 4η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται σήμερα και αύριο Κυριακή το 4ο Διήμερο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ «Ο ΑΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΥ, ΦΙΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», στο περιβόλι του Αγίου Λαζάρου στη Δρομολαξιά, με συμμετοχή 150 οργανισμών και οργανώσεων, υπό το μήνυμα «Γιορτάζει ο Άγιος Λάζαρος, Γιορτάζει η Αγάπη».

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται ετησίως με την ευκαιρία της εορτής της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Δικαίου Φίλου του Χριστού Λαζάρου του Τετραημέρου και στοχεύει να προσφέρει χαρά και ξέγνοιαστές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους και με τα έσοδα να στηρίξει το Κέντρο ΑμεΑ Άγιος Λάζαρος (προσφέρει υπηρεσίες σε ενήλικα άτομα (ελαφριάς και μέτριας νοητικής υστέρησης) και άλλα κοινωφελή ιδρύματα που προσφέρουν υπηρεσίες φροντίδας, εκπαίδευσης και υγείας στον συνάνθρωπο.

Φέτος το Φεστιβάλ περιέλαβε στο πρόγραμμα του δράσεις μνήμης για το μισό αιώνα από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή και τα 60 χρόνια από τους βομβαρδισμούς της Τυλληρίας, με δράσεις που συνδέουν το Φεστιβάλ με την κατεχόμενη πατρίδα μας.

Δείτε βίντεο: 

Πραγματοποιήθηκε ήδη το προηγούμενο Σάββατο 5 Οκτωβρίου, η ποδηλατική πορεία μνήμης για τα κατεχόμενα ιερά προσκυνήματα, κατά την οποία ποδηλάτες της Ομοσπονδίας Ποδηλατών Κύπρου διένυσαν167 χιλιόμετρα, από τον κατεχόμενο Απόστολο Ανδρέα μέχρι το Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου στη Δρομολαξιά μεταφέροντας αγίασμα και φλόγα από το κατεχόμενο Μοναστήρι στο εξωκλήσι του Αγίου Λαζάρου.

Οι διάφορές δράσεις και εκδηλώσεις στο Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου αρχίζουν στις 10:00 το πρωί και θα κορυφώνονται τα μεσάνυχτα. Σήμερα, στο Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου, πραγματοποιήθηκαν πτώσεις, αλεξιπτωτιστές της Ομοσπονδίας Αλεξιπτωτιστών Κύπρου (Πήγασος). Την ίδια ώρα υπήρχε παρέλαση από ιππείς, προσκόπους και από σχολή Μαζορετών.

Επίσης, το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων τουρκικής κατοχής της Κύπρου, υπό το μήνυμα «Χαίρε Κύπρος, Χαίρε Άγιε Λάζαρε» με τον Μιχάλη Χατζήμιχαήλ. Ακολούθως τραγούδησαν ο Μάριος Ορφανίδης υπό τη συνοδεία του Άριστου Μοσχοβάκη και ο Γιώργος Βασιλείου.

Στο πλαίσιο του διήμερου φεστιβάλ αύριο Κυριακή στις 10:00 θα αρχίσει η παρασκευή και το ψήσιμο σιεφταλιάς 75 μέτρων για κατάρριψη του ρεκόρ Guiness.

Την νύχτα στις 20:30 θα δώσουν συναυλία ο Χρήστος Δάντης και η Νάσια Συρρόκκου.

Τα παιδιά μπορούν να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο τους με δραστηριότητες και βόλτες με άλογα, παιχνίδια ποδοσφαιρικών στόχων, face painting, ελεύθερες βολές μπάσκετ, παιγνίδια δεξιοτήτων παιγνίδια σταθερότητας, να πετύχουν στόχους με κρίκους, να ρίξουν βέλη με τόξο και στίβο μάχης.
Ακόμα θα δοθεί και τις δύο ημέρες στις 16:00 η παιδική παράσταση «Το δικό μου Αστέρι», το Σάββατο τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν από τις 11:30 μέχρι τις 13:30 με ξυλοπόδαρο/ζογκλέρ, ενώ το Σάββατο 15:00 με 16:00 και την Κυριακή 15:00 με 16:00 θα υπάρχει, Bubble Show.

Επίσης, χαρά θα προσφέρεται από μασκότς, ποδοσφαιριστές που θα δίνουν αυτόγραφα, μπαλονοκατασκευές, παραστάσεις από σχολές χορού, και μουσικές παραστάσεις από σχολεία και νηπιαγωγεία και τη χορωδία το Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου υπό τον Ανδρέα Γερολέμου.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν οι ηθοποιοί Σοφοκλής Κασκαούνιας και Μαρίνος Χατζήβασιλείου.

Παρουσιαστές είναι οι Μάριος Πρίαμος, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, Μύριελ Γρηγορίου, Μαίρη Ταραλίδου, Χρυστάλλα Καλλένου.
Χορηγός επικοινωνίας είναι το ΡΙΚ.

Δείτε εικόνες: