Προβληματισμός

Οι συνεντεύξεις Τύπου που παραθέτουν οι ομάδες για να παρουσιάσουν τις συνεργασίες τους με τους χορηγούς τους συνήθως δεν βγάζουν ειδήσεις. Η χθεσινή του μπασκετικού Παναθηναϊκού ωστόσο, έβγαλε. Για την ακρίβεια, έβγαλε έναν προβληματισμό για την εικόνα της ομάδας μεγαλύτερο ίσως απ’ όσο δικαιολογούν οι συνθήκες.

Πέρυσι, περίπου τέτοιον καιρό, σε μια τέτοια συνέντευξη Τύπου ο Εργκίν Αταμάν κάλεσε τους φίλους του Παναθηναϊκού να κλείσουν εισιτήρια για το φάιναλ φορ του Βερολίνου. Οταν το είπε αυτό, οι Πράσινοι, μια ομάδα με σπουδαία ονόματα μεν, αλλά εντελώς καινούργια και με τον Ναν να έχει έρθει μόλις δέκα μέρες νωρίτερα, είχαν ρεκόρ 5-4 στην Ευρωλίγκα και ήδη δύο ήττες μέσα στο ΟΑΚΑ. Η εικόνα της ομάδας δεν δικαιολογούσε τέτοια αισιοδοξία, παρ’ όλα αυτά αποδείχθηκε ότι ο τούρκος προπονητής ήξερε πολύ καλά τι έλεγε και η πορεία των πραγμάτων τον δικαίωσε απόλυτα.

Ακριβώς, όμως, επειδή είναι ένας άνθρωπος που ξέρει άριστα τι λέει, έχει σημασία το ότι χθες ο Αταμάν ήταν φειδωλός απαντώντας στην ίδια ερώτηση που του έγινε και πέρυσι για το φάιναλ φορ. «Θέλω να περιμένω για να στείλω αυτό το μήνυμα. Πρέπει πρώτα να το δω από την ομάδα μέσα στο γήπεδο», είπε. Από κοντά και ο Κώστας Σλούκας, που ζήτησε χρόνο κάνοντας λόγο για μια σεζόν που έχει ξεκινήσει περίεργα, για παίκτες που δεν έχουν βρει τον ρυθμό τους, για τους καινούργιους που δεν έχουν ακόμα ενταχθεί. Κι όλα αυτά παρόλο που ο Παναθηναϊκός ως πρωταθλητής Ευρώπης και με τον περσινό κορμό ίδιο και ενισχυμένο δεν μπορεί να έχει άλλο στόχο παρά μόνο το φάιναλ φορ κι όχι απλά τα πλέι οφ, όπως είπε ο Σλούκας. Και παρόλο που ως τώρα είναι στο 2-2 στην Ευρωλίγκα δίχως να έχει χάσει στο ΟΑΚΑ.

Είναι προφανές πως κάτι δεν πάει καλά στην ομάδα και τους κρατάει όλους μαγκωμένους. Θα φανεί αν είναι κάτι που δικαιολογείται από το ότι η σεζόν βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και διορθώνεται ή όχι. Αυτοί που είναι μέσα πάντως, παίκτες και προπονητές δηλαδή, γνωρίζουν πολύ καλύτερα…