Πρόσκληση συμμετοχής δημοτών σε Επιτροπές του Δήμου Ανατολικής Πάφου

Πρόσκληση συμμετοχής δημοτών σε Επιτροπές του Δήμου Ανατολικής Πάφου – Πότε είναι η τελευταία ημέρα υποβολής

Με στόχο τη προσέλκυση και ενεργοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών στη διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων, ο Δήμος Ανατολικής Πάφου απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους δημότες (των δημοτικών διαμερισμάτων Γεροσκήπου, Κονιών, Τίμης, Αγίας Μαρινούδας και Αχέλειας) για συμμετοχή σε Επιτροπές που έχει συστήσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Τελευταία ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων ενδιαφέροντος είναι η 1η Νοεμβρίου 2024.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση ο Δήμος Ανατολικής Πάφου οι Δημοτικές Επιτροπές είναι οι ακόλουθες: Επιτροπή Αναβάθμισης Ιστορικών Κέντρων και Πλατειών, Επιτροπή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διεθνών Σχέσεων, Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Προστασίας του Πολίτη και Επιτροπή Κυκλοφοριακού και Χώρων Στάθμευσης.

Ακόμη η Επιτροπή Νεολαίας και Αθλητισμού, η Επιτροπή Πολιτιστικής Ανάπτυξης και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η Επιτροπή Πρασίνου και Περιβάλλοντος, η Επιτροπή Τοπικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και η Επιτροπή Υγείας καιΚαθαριότητας.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Ανατολικής Πάφου, η συμμετοχή δημοτών σε Δημοτικές Επιτροπές αφορά την παροχή συμβουλών και εμπειρογνωμοσύνης πάνω σε διάφορα θέματα που απασχολούν τον Δήμο. Επισημαίνεται επίσης πως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι 18 ετών και άνω και πως κάθε ενδιαφερόμενος δύναται να συμμετέχει μόνο σε μία Δημοτική Επιτροπή.

Διευκρινίζεται πως η υποβολή δήλωσης ενδιαφέροντος δε συνεπάγεται ταυτόχρονα και έγκρισή της από το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Πάφου.

Για κάθε Δημοτική Επιτροπή θα επιλεγούν τέσσερις δημότες, με βάση το εκπαιδευτικό υπόβαθρο, την επαγγελματική ιδιότητα, την εμπειρία, την εθελοντική δράση κ.λπ

Η σχετική δήλωση ενδιαφέροντος βρίσκεται αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου www.geroskipou.org.cy. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να απευθύνονται στο Δημοτικό Μέγαρο ή στα Γραφεία των Δημοτικών Διαμερισμάτων για παραλαβή της σχετικής δήλωσης ενδιαφέροντος, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες. Τελευταία ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων ενδιαφέροντος είναι η 1η Νοεμβρίου 2024. Η υποβολή μπορεί να γίνει είτε διά χειρός, είτε ηλεκτρονικά στο [email protected], είτε στο τηλεομοιότυπο αρ. 26 961 247.