Πρώτη η Νάπολι, αήττητη η Γιούβε

Η Νάπολι χρειάστηκε ένα γκολ του Κβίτσα Κβαρατσέλια από τα 11 μέτρα για να κάμψει την αντίσταση της Εμπολι (0-1) και να διατηρηθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Serie A.

Παρά τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στους Παρτενοπέι, ο Γεωργιανός είναι από τους πιο χαμηλόμισθους στην ομάδα (1,5 εκατ. ευρώ), ακόμα και μετά την κατάκτηση του πρώτου τίτλου ύστερα από 33 χρόνια.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του παίκτη που λήγει το 2027, με την πλευρά του Κβάρα να απαιτεί οκτώ εκατ. ευρώ καθαρά και τη Νάπολι να προσφέρει έξι εκατ. συν μπόνους.

Η Γιούβε παραμένει η μοναδική αήττητη, ενώ επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας δύσκολα της Λάτσιο με 1-0.

Η ομάδα της Ρώμης έμεινε με δέκα παίκτες από το 24′ (αποβολή Ρομανιόλι) και τελικά λύγισε στο 84ο λεπτό με αυτογκόλ του Τζίλα. Ηταν μόλις η δεύτερη εντός έδρας νίκη των Μπιανκονέρι φέτος και πρώτη από τις 19 Αυγούστου. Από τότε μεσολάβησαν τρεις σερί ισοπαλίες.

Ο προπονητής της Βέκια Σινιόρα, Τιάγκο Μότα, εξήρε την υπομονή και το συναισθηματικό δέσιμο που έχουν οι παίκτες του.

Η Γιούβε έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ ύστερα από οκτώ αγώνες, επίδοση μοναδική στην ιστορία της. Η ηγεσία της Λάτσιο στο μεταξύ ζητεί την κατάργηση του VAR γιατί δεν λειτούργησε στην επίθεση του Ντόουγκλας Λουίς όταν έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Πάτρικ.

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε πάντως τον Ντόουγκλας Λουίς μετά το ματς. Στο σπίτι του στο Τορίνο είχαν εισβάλει διαρρήκτες και του έκλεψαν 11 ρολόγια αξίας 500.000 ευρώ καθώς και διαμαντένια περιδέραια της συντρόφου του, επίσης ποδοσφαιρίστριας της Γιουβέντους, Αλίσα Λέμαν, που απουσίαζε από το σπίτι λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΣΜΗΣ