Πρώτη νίκη για την Ιρλανδία, 2-1 τους Φινλανδούς

Με την πρώτη νίκη της στο Nations League στις αποσκευές της θα ταξιδέψει στην Αθήνα η Ιρλανδία για το παιχνίδι της Κυριακής με την Εθνική μας ομάδα. Οι Ιρλανδοί επικράτησαν της Φινλανδίας με 2-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι με ανατροπή, με γκολ των Σκέιλς (57′) και Μπρέιντι (88′).

Ιστορικός Ερλινγκ Χάαλαντ, με τα δύο γκολ που πέτυχε στη νίκη της Νορβηγίας επί της Σλοβενίας με 3-0, έφτασε τα 34 και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας της χώρας του, παίρνοντας το ρεκόρ από τον Γιόργκεν Γιούβε που είχε από το 1934. Ο Χάαλαντ χρειάστηκε μόλις 36 παιχνίδια έναντι 45 του Γιούβε.

Εντυπωσιακή η ανανεωμένη Γαλλία, επικράτησε με 4-1 του Ισραήλ, ενώ η Ιταλία αν και άνοιξε το πρώτο λεπτό το σκορ έμεινε στο 2-2 με το Βέλγιο. Η Σκουάντρα Ατζούρα αγωνίστηκε από το 38′ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πελεγκρίνι.

Από το σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Ουγγαρία – Ολλανδία και Βοσνία – Γερμανία.

Ο εκλέκτορας των Οράνιε, Ρόναλντ Κούμαν αποκάλυψε πως έχει αρκετές πληροφορίες για την αντίπαλό της ομάδας του χάρη στις γνωριμίες του αλλά και τον αδερφό του Ερβιν ο οποίος το 2008 είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Μαγιάρων. Ο Κούμαν όπως και ο άσος της Ιντερ Ντάμφρις αναφέρθηκαν στο βεβαρημένο καλαντάρι και ουσιαστικά προανήγγειλαν πως το θέαμα δεν θα είναι το αναμενόμενο λόγω των πολλών αγώνων που δίνουν οι παίκτες.

Οσον αφορά τους Γερμανούς, θα εμφανιστούν με πολλά νέα πρόσωπα στη Ζένιτσα και τον Νάγκελσμαν να αισιοδοξεί πως θα προσπαθήσουν να τον πείσουν πως έχουν μέλλον στην ομάδα.