Πτολεμαΐδα: Συγκίνηση προκαλεί 90χρονη – Χαρίζει το οικόπεδο για να χτιστεί νηπιαγωγείο

Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η κίνηση στην οποία προέβη μία 90χρονη ομογενής, η οποία αποφάσισε να δωρίσει ένα οικόπεδο που διαθέτει στην Πτολεμαΐδα με στόχο να χτιστεί νηπιαγωγείο.

Η κα Αναστασία Γκέσα Λιβεριάδου παραχώρησε στον δήμο Εορδαίας στην Πτολεμαΐδα οικόπεδο 976 τετραγωνικών μέτρων για να μετατραπεί σε εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Ο δήμος ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση αυτή, ενώ οι εργασίες φαίνεται πως έχουν ήδη ξεκινήσει και μετά την ολοκλήρωσή του το έργο θα πάρει το όνομά της.

Όσα ανέφερε για το οικόπεδο η 90χρονη

«Έχω περάσει ορφάνια, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την Κατοχή, τον Εμφύλιο. Έχω τελειώσει το Γυμνάσιο στην Πτολεμαΐδα. Το σπίτι δεν υπάρχει, πλέον, ενώ το οικόπεδο ήταν πολύ μεγαλύτερο αλλά πουλήθηκε ένα κομμάτι.

Το υπόλοιπο το πήρα εγώ από τα αδέρφιά μου, γιατί ο πατέρας μας πέθανε ξαφνικά», είπε η 90χρονη σχετικά με το οικόπεδο.

Στη συνέχεια η κα Λιβεριάδου μίλησε για τους λόγους που την ώθησαν να μετακομίσει στο εξωτερικό. «Μετανάστευσα για άλλες περιστάσεις, καθώς μετά τις σπουδές στο Γυμνάσιο, σπούδασα και δούλεψα στην Αθήνα και στην επαρχία.

Έφτασα στην Αυστραλία μόνη μου με πολύ λίγα αγγλικά, αλλά κατάφερα να σπουδάσω και να ανέβω πολύ ψηλά στην καριέρα μου. Ήμουν εκπαιδευτικός στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Για κάπου 20 χρόνια πήγαινα τα καλοκαίρια στην Ελλάδα, γιατί είχα παντρευτεί έναν άνδρα από την Πτολεμαΐδα», υποστήριξε μεταξύ άλλων η 90χρονη γυναίκα.