Σε εγρήγορση οι υπηρεσίες μετά από τις απειλές χάκερ για κυβερνοεπιθέσεις στην Κύπρο

Παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις οι αρμόδιοι με φόντο τις απειλές για επικείμενες κυβερνοεπιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές της Κύπρου

Οι υπηρεσίες του κράτους παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και δεν υπάρχει κάποια επίθεση, ανέφεραν στο ΚΥΠΕ καλά ενημερωμένες πηγές σχετικά με προειδοποίηση διαδικτυακής ομάδας κυβερνοασφάλειας της εταιρείας Odyssey για κυβερνοεπίθεση στην Κύπρο.

Αναφορές για επικείμενες κυβερνοεπιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές της Κύπρου. Παρακολουθείται η κατάσταση

“Είμαστε σε εγρήγορση για οποιαδήποτε εξέλιξη. Οι υπηρεσίες του κράτους παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις. Δεν υπάρχει κάποια επίθεση”, δήλωσε αρμόδια πηγή στο ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα με την Odyssey, “παρατηρήσαμε ότι μια ομάδα χάκερς γνωστή ως LulzSec Black έχει δηλώσει δημόσια την πρόθεσή της να στοχεύσει τις κρίσιμες υποδομές της Κύπρου”.

“Η επίθεση φαίνεται να έχει πολιτικά κίνητρα, αναφέροντας τη σχέση της Κύπρου με το Ισραήλ ως παράγοντα πίσω από την επερχόμενη κυβερνοεπίθεση” προσθέτει, σημειώνοντας πως μια προγραμματισμένη κυβερνοεπίθεση με στόχο την υποδομή της Κύπρου έχει προγραμματιστεί για τις 17 Οκτωβρίου 2024.

Η απειλή ενισχύεται περαιτέρω από τη συμμετοχή της ομάδας «Μαροκινοί Στρατιώτες», οι οποίοι έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στον LulzSec Black σε αυτές τις επιχειρήσεις, προστίθεται.

Τα στοχευμένα συστήματα, αναφέρεται, περιλαμβάνουν την κυπριακή υποδομή, ειδικότερα τις κρατικές, χρηματοοικονομικές και κρίσιμες υπηρεσίες, οι οποίες ενδέχεται να κινδυνεύουν από διακοπές υπηρεσιών, κλοπή δεδομένων ή παραβιάσεις του συστήματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ