Σκέψεις για την επίθεση

Είναι άραγε εικόνα από τα προσεχώς αυτή που είδαμε την Κυριακή από τον Ματίας Αλμέιδα με τους Πιερό και Γκαρσία να είναι ουσιαστικά δίδυμο στην επίθεση; Δεν αποκλείεται, αν κρίνουμε και από πρόσφατες δηλώσεις του αργεντινού τεχνικού που δεν έκρυψε πως το σκέφτεται. Η αλήθεια είναι βέβαια πως αυτό με τον ΠΑΟΚ δεν πήγε και πολύ καλά. Ο Γκαρσία έδειχνε χαμένος μέσα στο γήπεδο και η Ενωση υστέρησε σε μεγάλο βαθμό στη δημιουργία. Δοκιμάστηκε όμως πρώτη φορά σε παιχνίδι και μάλιστα σε ένα ματς πολύ υψηλών απαιτήσεων, οπότε δεν αποκλείεται στη συνέχεια να δούμε βελτίωση αν ο Αλμέιδα επιμείνει.

Το θέμα εδώ βέβαια είναι να επιχειρεί κάτι τέτοιο ο Αλμέιδα όχι για να τους χωρέσει όλους μπροστά, μια και έρχεται και ο Μαρσιάλ που πήρε τα πρώτα του λεπτά μετά τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά γιατί πράγματι πιστεύει ότι έτσι μπορεί να γίνει πιο αποδοτική η ΑΕΚ. Η ποιότητα από τη μέση και μπροστά είναι δεδομένη, όμως μέχρι στιγμής η Ενωση έχει πάρει πολύ λιγότερα πράγματα από αυτά που θεωρητικά αντιστοιχούν στην ποιότητά της. Και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί θα μείνει ακόμη πιο πίσω στη μάχη του τίτλου κι ενώ ήδη έχουμε ξεπεράσει τα μισά του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ έχει τώρα δύο πολύ δύσκολα εκτός έδρας ματς σε Σέρρες και Περιστέρι, όπου είναι υποχρεωμένη να πάρει δύο νίκες. Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι αποτυχία μετά τους βαθμούς που έχει ήδη χάσει. Το καλό για τον Αλμέιδα είναι πως άπαντες συνεχίζουν να είναι στη διάθεσή του και έτσι καταστρώνει τα πλάνα του για το μεθαυριανό ματς με τον Πανσερραϊκό χωρίς προβλήματα. Στο μεταξύ ο Ερικ Λαμέλα έχει συμπληρώσει κάρτες και αποφασίστηκε να εκτίσει την τιμωρία του στο ματς με τον Ατρόμητο, ενώ χθες η προπόνηση έγινε στην «Αγια-Σοφιά» και όχι στα Σπάτα.