ΣΤΗΝ ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ

ΣΤΗ ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, μετά την πανηγυρική ομιλία έξω από τη Χαριλάου Τρικούπη, μετά τα συνθήματα «να τος, να τος ο πρωθυπουργός», ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε με τον στενό πυρήνα του, αλλά και υποστηρικτές του, για ένα ποτό στο πλάι των γραφείων του κόμματος, στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου. Και τα τρία μαγαζιά που βρίσκονται στη σειρά γέμισαν από στελέχη (μεταξύ τους βουλευτές, μέλη του κόμματος, αλλά και φίλοι του) που είχαν έρθει για τα συγχαρητήρια. Το τηλέφωνό του δεν σταμάτησε να χτυπάει, όπως είναι λογικό, ενώ όλοι περνούσαν από το τραπέζι του, στο οποίο ήταν παρέα με τον γιο του Μαρίνο, για ένα «μπράβο».

ΕΝΝΙΑ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ

Αν ψάξει κανείς στα κιτάπια των εκλογών του ΠΑΣΟΚ, θα δει πως υπήρχαν αναμενόμενες διαφορές μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα, αλλά και μερικές εκπλήξεις. Στον δήμο που βρίσκεται το χωριό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη, στο Οροπέδιο Λασιθίου, ο Ανδρουλάκης πήρε 325 ψήφους από τους 334 που τελικά ψήφισαν – αυτοί οι εννιά που ξέφυγαν και στήριξαν Δούκα πιστεύω είναι γνωστοί ονομαστικά. Από την άλλη, ο Δούκας κέρδισε τον Δήμο Καρπενησίου, τόπο καταγωγής ενός άλλου του αντιπάλου στον Δήμο της Αθήνας, με ποσοστό 68,07% έναντι του 31,93% που έλαβε ο Ανδρουλάκης.

ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ

Μια συνέντευξη του Γιώργου Λιάνη, στην οποία μίλησε για ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Βενιζέλου στην οποία συζητήθηκε και το θέμα της Novartis, για την οποία ο πρώτος ζήτησε συγγνώμη στον δεύτερο, έφερε τη διάψευση από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού: «Δημοσιεύματα που αναφέρουν υποτιθέμενη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με πολιτικούς του αντιπάλους, και ιδιαίτερα με αντικείμενο την υπόθεση Novartis, στερούνται σοβαρότητας και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» ανέφεραν από το περιβάλλον του Τσίπρα. Λίγο αργότερα ανασκεύασε και ο Λιάνης, λέγοντας πως «μπορεί να υπερέβαλε».

ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε, πριν από την κάλπη της Κυριακής, πως το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσωπο που να προέρχεται από τη ΝΔ. Αμέσως ξεκίνησαν οι φήμες: ποιον θα μπορούσε να προτείνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Η πρώτη σκέψη αρκετών είναι πως στο μυαλό του είναι κάποιος που κάποτε βρισκόταν στην ίδια θέση, δηλαδή πρόεδρος του Κινήματος – και μάλιστα σε δύσκολες εποχές. Αν αυτή η φήμη επιβεβαιωθεί και «πάρουν το σχετικό» και στη ΝΔ, υπάρχουν πρόσωπα και στη γαλάζια εσωκομματική αντιπολίτευση που άνετα θα τον υπερψήφιζαν. Το θέμα, σε μια τέτοια περίπτωση, είναι αν έχει θετική διάθεση το Μαξίμου.

ΑΠΟΡΙΑ

Για πόσο καιρό αντέχει ένα κόμμα εν αναμονή της διάσπασής του;