Στην ΕΠΟ ο Ηλιόπουλος

Μετά τις διαμαρτυρίες για τη διαιτησία (μέσω των social media) κατά τη διάρκεια του ματς στο Αγρίνιο και την ανακοίνωση της επόμενης ημέρας, χθες υπήρξε και επίσκεψη του Μάριου Ηλιόπουλου στα γραφεία της ΕΠΟ. Εκεί, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Μάκη Γκαγκάτση. Μία συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη από το βράδυ της Κυριακής κατόπιν σχετικού αιτήματος εκ μέρους του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ μέσω του αντιπροέδρου της, κ. Κοσμά. Η συνάντηση κράτησε περίπου δύο ώρες και έγινε με αφορμή τα παράπονα της ΑΕΚ για τη διαιτησία του Πουλικίδη στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό αλλά και γενικότερα για τη διαιτησία.

«Στη συνάντηση εθίγησαν θέματα εφ’ όλης της ύλης, ενώ για ζητήματα διαιτησίας ο Μ. Γκαγκάτσης παρέπεμψε τον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ στην ΚΕΔ, για την οποία τόνισε πως η ανεξαρτησία της και η διαδικασία επιλογής της μέσω UEFA δεν αμφισβητείται», ανέφερε σε ενημέρωσή της η ΕΠΟ. Λίγο μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών υπήρξε και μία δήλωση από τον Μάριο Ηλιόπουλο ο οποίος ανέφερε συγκεκριμένα: «Επιζητούμε το “ευ αγωνίζεσθαι”. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ομάδα, κατέστησα σαφές ότι δεν θα δεχτούμε χτυπήματα κάτω από τη μέση. Η ΑΕΚ είναι ο σύλλογος με τη μεγαλύτερη πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά. Το προφίλ της ομάδας, αλλά και το δικό μου, δεν μας επιτρέπουν να ανεχτούμε στην προσπάθεια για πρωταθλητισμό τέτοιου είδους ενέργειες. Θα προστατέψουμε τα ιδανικά μας με όλες μας τις δυνάμεις… “Λόγοι γαρ έργων σκιαί εισί”… Ο νοών νοείτω…».

Οσο για τη φράση «Λόγοι γαρ έργων σκιαί εισί», που χρησιμοποίησε στη δήλωσή του, έχει διάφορες ερμηνείες. Θα μπορούσε να σημαίνει πως «τα λόγια είναι σκιές των πράξεων» αλλά και σε πιο ελεύθερη απόδοση πως «τα λόγια αντανακλούν τις πράξεις». Αυτό που ήθελε να πει ο Ηλιόπουλος δηλαδή είναι πως η ισονομία και η δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να αποτυπώνονται με πράξεις και όχι με λόγια. Στο μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι (14.00) θα βγουν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το ντέρμπι της 20ής Οκτωβρίου με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου η ΑΕΚ θέλει νίκη για να επιστρέψει στην κορυφή, έστω και με… παρέα.