Στους ομίλους του CEV Champions League ο Ολυμπιακός!

Στους ομίλους του CEV Champions League ο Ολυμπιακός/ONEX. Η ομάδα του Αντρέα Γκαρντίνι πήρε τα δύο σετ που χρειαζόταν απέναντι στη ρουμανική Κορόνα Μπράσοφ, στο κλειστό του Ρέντη και προκρίθηκε στη φάση των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο ματς και εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των Ερυθρόλευκων για να προηγηθούν με 4 πόντους (14-18), ωστόσο η ομάδα του Γκαρντίνι έκανε την ανατροπή μειώνοντας αρχικά στον πόντο (17-18) ενώ στη συνέχεια πέρασε μπροστά με τον Κουμεντάκη να κερδίζει μπλοκ άουτ για το 21-20. Οι δύο ομάδες συνέχισαν πόντο-πόντο μέχρι το 23-23, με τον Ατανασίεβιτς να αναλαμβάνει δράση και να τελειώνει το σετ για τους γηπεδούχους.

Από εκεί και πέρα οι πρωταθλητές Ελλάδος κυριάρχησαν στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ δείχνοντας το καλύτερό τους πρόσωπο και παίζοντας με τον τρόπο που ξέρουν. Πέριν και Παγιένκ με εντυπωσιακά χτυπήματα έστειλαν τον Ολυμπιακό στο +7 (9-2). Το μπλοκ των Πειραιωτών λειτούργησε εξαιρετικά με την ομάδα του Γκαρντίνι να ανεβάζει τη διαφορά στους 8 (12-4).

Οι φιλοξενούμενοι σε εκείνο το σημείο έτρεξαν ένα σερί 6-0 και μείωσαν στους δύο και λίγο αργότερα στον πόντο (14-13). Ο Ολυμπιακός όμως αντέδρασε και με την τρομερή ποιότητα που διαθέτει στο ρόστερ του κρατήθηκε μπροστά στο σκορ.

Η ομάδα του Γκαρντίνι έφτασε στο να τελειώσει την πρόκριση καθώς προηγήθηκε με 24-20, οι Ρουμάνοι επέστρεψαν κάνοντας την ανατροπή και πέρασαν μπροστά, αλλά ο Τζούριτς με δύο μπλοκ στο 28-28 έδωσε την πρόκριση στους γηπεδούχους.

Το τρίτο σετ ήταν τυπική διαδικασία, αλλά ο Ολυμπιακός δεν το άφησε στην τύχη του. Οι Ερυθρόλευκοι παρότι είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση, παρουσιάστηκαν σοβαροί και πήραν και αυτό το σετ με 25-23, παίρνοντας τη νίκη με 3-0 σετ για δεύτερη φορά απέναντι στη ρουμανική ομάδα, με ακόμα μία μεγάλη εμφάνιση.

Τα σετ: 25-23, 30-28, 25-23

Οι Πειραιώτες γνωρίζουν ήδη τους αντιπάλους τους, αφού θα τοποθετηθούν στον δεύτερο από τους πέντε συνολικά ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αυτές θα είναι η ισχυρή Μόντσα από την Ιταλία, η Φενέρμπαχτσε από την Τουρκία και οι Γκρίζλις από το Γκίσεν της Γερμανίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ολυμπιακού στο CEV Champions League

1η αγωνιστική

Μόντσα – Ολυμπιακός

2η αγωνιστική

Ολυμπιακός – Γκρίζλις

3η αγωνιστική

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε

4η αγωνιστική

Γκρίζλις – Ολυμπιακός

5η αγωνιστική

Ολυμπιακός – Μόντσα

6η αγωνιστική

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός

Ειδήσεις Σήμερα: