Στο κυνήγι του ρεκόρ και της Χρυσής Μπάλας

To clasico ανακτά τη χαμένη του αίγλη έξι χρόνια μετά την αποχώρηση του Ρονάλντο και τρία από την κόκκινη κάρτα που έδειξε η Μπαρτσελόνα στον Λιονέλ Μέσι – και οι λόγοι είναι πολλοί.

Το ρεκόρ αήττητων αγώνων στη Λα Λίγκα, η πρώτη θέση στη βαθμολογία, η Χρυσή Μπάλα που πλησιάζει στον Βινίσιους, ο Γιαμάλ, ο Λεβαντόφσκι, ο Εμπαπέ.

Η αναζήτηση για ταξίδια στη Μαδρίτη αυτό το Σαββατοκύριακο αυξήθηκε κατά 77% σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία της eDreams (για το ελληνικό ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός είχαν αυξηθεί οι αναζητήσεις για την Αθήνα κατά 58%).

Τα εισιτήρια για το αποψινό clasico στο Σαντιάγο Μπερναμπέου έχουν εξαντληθεί άμα τη εμφανίση τους, ενώ σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε η πλευρά της Ρεάλ Μαδρίτης πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι (1,1 εκατ.) έκαναν αίτηση για το «μαγικό χαρτάκι». Την Τετάρτη οι τιμές των εισιτηρίων στη δευτερογενή αγορά κυμαίνονταν από 526 έως 4.605 ευρώ.

Το σημαντικότερο παιχνίδι του ισπανικού πρωταθλήματος και ένα από τα σημαντικότερα στον κόσμο κεντρίζει ξανά το ενδιαφέρον λόγω της ισορροπίας που έχει επέλθει μεταξύ των δύο μονομάχων αλλά και της συγκυρίας ενός ιστορικού ρεκόρ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει αήττητη στη Λα Λίγκα για 42 παιχνίδια και χρειάζεται ένα ακόμα για να ισοφαρίσει την κορυφαία επίδοση την οποία κατέχει η αποψινή αντίπαλός της Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί έχουν ήδη ένα τεράστιο κίνητρο για να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στο διάσημο γήπεδο της Μαδρίτης στο πρωτάθλημα, ύστερα από δυόμισι χρόνια.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Οι Μπλαουγκράνα δείχνουν αναγεννημένοι υπό τις οδηγίες του Χάνσι Φλικ και ηγούνται της βαθμολογίας με τρεις βαθμούς περισσότερους από τη Βασίλισσα. Μια ήττα θα τους φέρει ισόβαθμους, ενώ με νίκη θα ξεφύγουν με έξι βαθμούς και θα βάλουν γερά θεμέλια για την κατάκτηση του τίτλου.

Τα φώτα στον Βινίσιους

Στο κέντρο της εικόνας του clasico θα βρεθεί ο Βινίσιους Ζούνιορ για τον οποίον ο ισπανικός Τύπος σκίζει τα ιμάτιά του πως θα είναι ο επόμενος νικητής της Χρυσής Μπάλας που θα απονεμηθεί τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου. Οι διοργανωτές της ψηφοφορίας («France Football») λένε από την πλευρά τους πως για πρώτη φορά ο νικητής δεν θα γνωρίζει εκ των προτέρων των αποτέλεσμα και η καθιερωμένη συνέντευξη στο διάσημο περιοδικό θα δοθεί αμέσως μετά την απονομή του πολύτιμου βραβείου.

Η Ρεάλ και ο Βινίσιους ,ωστόσο, ζουν ήδη σε ρυθμούς Χρυσής Μπάλας η οποία, αν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, θα επιστρέψει στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» έπειτα από δύο χρόνια. Το 2022 είχε αναδειχτεί νικητής ο Καρίμ Μπενζεμά και το 2018 ο Λούκα Μόντριτς.

Θα σημάνει επίσης το ξημέρωμα μίας νέας εποχής στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο στο οποίο κυριάρχησαν τα τελευταία είκοσι χρόνια δύο τεράστιες προσωπικότητες, ο Λιονέλ Μέσι και ο Ρονάλντο. Μονομάχοι στις Χρυσές Μπάλες αλλά και στα clasicos.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Βινίσιους αγωνίζεται σαν να είναι ο βασιλιάς του αθλήματος, με κορυφαία στιγμή το χατ τρικ που πέτυχε στην εντυπωσιακή ανατροπή της Ρεάλ επί της Ντόρτμουντ, την Τρίτη, στο Τσάμπιονς Λιγκ (5-2). Ο Εμίλιο Μπουτραγκένιο έφτασε στο σημείο να συγκρίνει το νούμερο 7 της Ρεάλ με τον Πελέ. Ιεροσυλία.