Συναγερμός για την ασφάλεια στη Βουδαπέστη

Αναμέτρηση πολύ υψηλής επικινδυνότητας θεωρείται η αποψινή μεταξύ του Ισραήλ και της Γαλλίας στη Βουδαπέστη. Η γεωπολιτική ένταση που επικρατεί στην περιοχή της Μέσης Ανατολής σε συνδυασμό με το Γιομ Κιπούρ, την ιερή γιορτή των Εβραίων που ακολουθεί το επόμενο διήμερο, προκαλούν πονοκεφάλους στους υπεύθυνους της ασφάλειας.

Ερωτηθείς ο Ντιντιέ Ντεσάν για το πλαίσιο στο οποίο θα διεξαχθεί ο αγώνας δήλωσε χθες πως «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνει ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, γιατί αυτό είναι. Υπάρχει ένα πλαίσιο που είναι προφανώς πολύ τεταμένο, είναι μια πραγματικότητα, δυστυχώς».

Η ξαφνική αποχώρηση του Γκριεζμάν και η άρνηση του Εμπαπέ να ενσωματωθεί για τους επερχόμενους αγώνες επικαλούμενος τραυματισμό, παρά το γεγονός ότι στη συνέχεια αγωνίστηκε με τη Ρεάλ, ανάγκασε τον Ντεσάν να ορίσει νέο αρχηγό. Ο εκλεκτός του είναι ο Ορελιέν Τσουαμενί, μια επιλογή που φέρεται να δυσαρέστησε τον τερματοφύλακα Μάικ Μεϊνιάν ο οποίος είχε αναλάβει ηγετικό ρόλο μετά την εντός έδρας ήττα από την Ιταλία.

Η ώρα του εγγονού Μαλντίνι!

Γενέθλια στο μεταξύ έχει αύριο ο μικρός γιος του Πάολο Μαλντίνι, Ντάνιελ και θα τα θυμάται για πάντα. Στην τούρτα με τα 23 κεράκια θα υπάρχει ακόμα ένα που θα του θυμίζει την πρώτη του συμμετοχή στη Σκουάντρα Ατζούρα, απόψε εναντίον του Βελγίου στο Ολίμπικο της Ρώμης.

Τρίτη γενιά Μαλντίνι στην Εθνική Ιταλίας. Το πρώτο πράγμα που είδε και ανατρίχιασε όταν πέρασε τις πύλες του Κοβερτσιάνο ήταν η φωτογραφία του παππού του Τσέζαρε και του πατέρα του Πάολο.

Από τον περασμένο Γενάρη ο Ντάνιελ αγωνίζεται με τα χρώματα της Μόντσα. Στην αρχή ως δανεικός από τη Μίλαν και στη συνέχεια ως κανονική μεταγραφή. Η θέση του είναι επιθετικός μέσος και φέτος έχει ανεβάσει την απόδοσή του δίνοντας την αφορμή στον Λουτσιάνο Σπαλέτι να τον καλέσει για πρώτη φορά στην Εθνική Ιταλίας.

«Είναι πηγή υπερηφάνειας να βρίσκομαι εδώ. Τώρα ελπίζω να δείξω καλά πράγματα στον προπονητή. Η οικογένειά μου πάντοτε βρίσκεται κοντά μου, αλλά σας διαβεβαιώ πως δεν έχω μιλήσει με τον πατέρα μου για την κλήση μου», λέει ο Μαλντίνι ο νεότερος.

Πρόσφατα είχε κληθεί και από την Εθνική Βενεζουέλας, χώρα καταγωγής της μητέρας του Αντριάνα Φόσα, αλλά την απέρριψε «γιατί πάντα προτιμούσα να περιμένω για να πάρω τη σωστή απόφαση».

Ο Ντάνιελ Μαλντίνι είναι ένα από τα πολλά νέα πρόσωπα που έχουν κληθεί για τους αγώνες με το Βέλγιο και το Ισραήλ. Απ΄ αυτούς που ξεχωρίζουν είναι ο Βενιαμίν, Νικολό Πιζίλι, 20 ετών, που προσπαθεί φέτος να καθιερωθεί στη Ρόμα.

Την αναπάντεχη κλήση του την έμαθε από τις εφημερίδες. Με την αφέλεια των χρόνων του δήλωσε πως προσπαθεί να κλέψει κάτι από τους Τονάλι, Μπαρέλα, Ρίκι και Φρατέζι ενώ ευχαρίστησε τους Μουρίνιο, Ντε Ρόσι και Γιούριτς που τον βοήθησαν να φτάσει μέχρι τη Σκουάντρα Ατζούρα.