Συνελήφθη ο ληστής «ντελιβεράς» των βορείων προαστίων – Πώς επέλεγε τους στόχους

Συνελήφθη πρωινές ώρες χθες, στην περιοχή του Αμαρουσίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, ένας 44χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ληστείες κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα κλοπής, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί ναρκωτικών και υπεξαίρεση.

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγεγραμμένων ληστειών σε καταστήματα, φαρμακεία και ξενοδοχεία σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, κατόπιν αξιοποίησης πληροφορικών δεδομένων και στοιχείων, ταυτοποιήθηκε ο 44χρονος ως δράστης των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων και συνελήφθη.

Πώς δρούσε

Ως προς τον τρόπο δράσης του, ο 44χρονος τουλάχιστον από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, αφού κατόπτευε τους χώρους που στοχοποιούσε και επιβεβαίωνε τη μη ύπαρξη πελατών, εισερχόταν σε αυτούς και με την απειλή όπλου ή μαχαιριού αφαιρούσε χρηματικά ποσά. Μάλιστα, επέλεγε ως θύματα κυρίως γυναίκες.

Επέλεγε να δρα κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες και κινούταν με δίκυκλο, το οποίο του εξασφάλιζε ευελιξία κινήσεων στους οδικούς άξονες.

Για να δυσχεράνει την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του, φρόντιζε να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του χρησιμοποιώντας κράνος με λογότυπο γνωστής εταιρίας διανομής, για την οποία εργαζόταν κατά καιρούς, μάσκα και γυαλιά ηλίου, εναλλάσσοντας ρουχισμό ενώ κάλυπτε με πετσέτα ή σακούλα την πινακίδα του επιχειρησιακού του δικύκλου.

Τουλάχιστον 13 ληστείες

Μετά από έρευνα στην οικία και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 0,8 γραμμ. ηρωίνης, πιστόλι τύπου REPLICA, κινητό τηλέφωνο, ρουχισμός και κράνος που φορούσε κατά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων.

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιαστήκαν 13 περιπτώσεις ληστειών και απόπειρα κλοπής σε Κηφισιά, Πεύκη και Μαρούσι. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.