Σύγκρουση για πλατφόρμα και νέα μέλη

Ο χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου, η (κομμένη) υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη και η διαδικτυακή πλατφόρμα εγγραφών για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς του είναι τα τρία σημεία που καθορίζουν τη σύγκρουση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης – ενόψει και της σημερινής κρίσιμης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας. «Τα λάθη του είναι επιθετικά. Είναι σχέδιο οι αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές του» ανέφερε η Ολγα Γεροβασίλη για τον έκπτωτο πρόεδρο του κόμματος στο Mega, δηλώνοντας πως δεν ξέρει «μέχρι πού θα πάει το σχέδιό του». Από την πλευρά των «100» μιλούσαν ήδη από προχθές το βράδυ για το πρωτοφανές της εγγραφής υποστηρικτών σε πλατφόρμα ξεχωριστή από αυτή του κόμματος, με συγκεκριμένο όνομα («ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ»), που θα μπορούσε να λειτουργεί ως κόμμα μέσα στο κόμμα.

«Είναι σε πανικό, είχα και πέρυσι τέτοια ιστοσελίδα» ανέφερε ο ίδιος ο Κασσελάκης. «Θέλει αγώνα, θέλει πείσμα, θέλει γερό στομάχι, αλλά η επιστροφή της δημοκρατίας στο κόμμα μας είναι πάνω σας» επεσήμανε σε ανάρτησή του – οι πληροφορίες λένε πως οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει τις 9.000. Για την πλειοψηφία, δεν τίθεται θέμα υποψηφιότητας Κασσελάκη: «Αυτό έχει ήδη κριθεί. Δεν μπαίνει θέμα για κάτι τέτοιο» ανέφερε η Γεροβασίλη. «Βγήκε προκλητικά, στοχοποιώντας εργαζομένους. Απαξίωσε το κόμμα, τους ανθρώπους, τον μηχανισμό και θέλει να ηγηθεί. Αυτό είναι θράσος».

Επίθεση απο Τεμπονέρα

 Αυτή η, κατά τη Γεροβασίλη, «στοχοποίηση» προκάλεσε και τη σφοδρή αντίδραση του Διονύση Τεμπονέρα, μαζί με αναφορές υποστηρικτών του Κασσελάκη στο Διαδίκτυο πως ο ίδιος διατηρούσε έμμισθη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το στέλεχος του κόμματος, που διαμήνυσε πως τα όσα ειπώθηκαν για εκείνον θα πρέπει να αποδειχτούν με στοιχεία στον εισαγγελέα, επεσήμανε πως η μόνη έμμισθη σχέση που είχε ήταν όταν ήταν επιστημονικός συνεργάτης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – όμως δεν πληρωνόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τη Βουλή. «Είναι γνωστό ότι την επομένη της συμμετοχής μου στην εκδήλωση με τον Μανώλη Χριστοδουλάκη και την Εφη Αχτσιόγλου (εκδήλωση στην οποία παρέστη ο πρώην πρόεδρος) ο κ. Κασσελάκης ζήτησε την απόλυσή μου (πριν από 8 μήνες) από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία παρείχα υπηρεσίες μου ως επιστημονικός συνεργάτης (…) Να σημειωθεί επίσης ότι το ίδιο ακριβώς συνέχισα και συνεχίζω να κάνω και μετά την απόλυσή μου για λόγους αρχής και για να αποδείξω στον κ. Κασσελάκη και στους όμοιούς του ότι δεν είμαι σαν τα μούτρα του», επεσήμανε, σχολιάζοντας πως στο εργατικό δίκαιο έμαθε πως η εργασία πληρώνεται: «Προκαλώ τον εκατομμυριούχο κ. Κασσελάκη να πει ότι πληρώνει αντίστοιχα τα έξοδά του και δεν χρησιμοποιεί το ταμείο του κόμματος (…) Αυτή είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι με φασιστοειδή».