Σύνταγμα: Άγριος καβγάς οδηγού τρόλεϊ και ταξιτζή – «Θα σου σπάσω το τζάμι»

Στην καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος, με το θερμόμετρο της έντασης να έχει χτυπήσει κόκκινο, οδηγός τρόλεϊ, απειλεί ταξιτζή που σταμάτησε για να πάρει πελάτες, με τους δικούς του επιβάτες να κοιτούν από τα παράθυρα έκπληκτοι και ορισμένους από τους περαστικούς στο σημείο, να έχουν σταματήσει.

-Μην το συνεχίζεις! Θα σου σπάσω το τζάμι, μη μιλήσεις! Μη μιλήσεις, σκάσε!

Οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου μιλούν στο Live News και περιγράφουν, ο καθένας από τη δική του οπτική γωνία, τα όσα έγιναν, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

«Με σταμάτησαν δύο κυρίες, ήταν το τρόλεϊ από πίσω νου και επειδή με σταμάτησαν άρχισε και έβριζε. Χωρίς λόγο, στο Σύνταγμα», είπε ο ταξιτζής.

Ο οδηγός του τρόλεϊ, μας λέει πως έχασε την ψυχραιμία του, όταν ο ταξιτζής χώθηκε μπροστά του και σταμάτησε απότομα, διαγώνια στο δρόμο, επειδή τον βόλευε.

«Πηγαίνοντας στη στάση στο Σύνταγμα και εγώ ήμουν στο δεξιό τμήμα, στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας. Το ταξί ήρθε από αριστερά, χωρίς φλας, χωρίς τίποτα, στάθμευσε μπροστά απότομα, λοξά πιάνοντας δύο λωρίδες, τη μπροστινή και τη δεξιότερη και αφού σταμάτησε και άνοιξε η πόρτα μετά έβαλε alarm», είπε ο οδηγός του τρόλεϊ.

Στα πρώτα καρέ του βίντεο, βλέπουμε τον οδηγό του τρόλεϊ να επιστρέφει στη θέση του, την ώρα που μια γυναίκα προσπαθεί να μπει στο ταξί.

Πατάει το κουμπί για να κλείσουν οι πόρτες και αμέσως τις ξανανοίγει για να βγει.

– Μη μιλήσεις, σκάσε! Σκάσε!

Όπως λέει ο ταξιτζής, τα πράγματα δεν ξέφυγαν περισσότερο, επειδή ο ίδιος παρέμεινε στη θέση του.

«Μετά άρχισε και με έβριζε και του έριξα μία μούντζα και βγήκε έξω και άρχισε και έβριζε. Κλειδώθηκα μέσα στο αυτοκίνητο, φοβήθηκα».

Ο οδηγός του τρόλεϊ, κάνει λόγο για ένα ανθρώπινο ξέσπασμα που χαρακτηρίζει απόλυτα δικαιολογημένο.

«Άνοιξα το τζάμι και του είπα: ‘Καλά δεν μπορούσε να το βάλεις πιο κει΄, και με έβρισε και του απάντησα και εγώ κατάλληλα. Δηλαδή άμα το έβαζε λίγο πιο δεξιά και κάναμε όλοι τη δουλειά μας, τι πρόβλημα θα είχε;».

Άγριος καυγάς στο Κουκάκι

Στο Κουκάκι, οι φωνές οδηγού τρόλεϊ εκνεύρισαν τον συνοδηγό σε απορριμματοφόρο, που βγήκε για να ζητήσει εξηγήσεις.

-Έχεις κόσμο και σε ακούει. Έχεις κόσμο, θα πηγαίνεις, θα μιλάς στους δικούς σου ανθρώπους, δεν με ξέρεις.

Οι φωνές ξεσήκωσαν την περιοχή, με ορισμένους να τραβούν βίντεο από μπαλκόνια και παράθυρα.

-Με ξέρεις; Με ξέρεις; Όχι φίλε, εγώ ό,τι μπορώ θα κάνω.

Τόσο το απορριμματοφόρο όσο και το τρόλεϊ, παρέμεναν ακινητοποιημένα στο σημείο, μέχρι να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις και να πέσουν οι τόνοι,

-Άνοιξε το φανάρι; Το φανάρι άνοιξε;

Και στις δύο περιπτώσεις, τα πνεύματα ηρέμησαν χωρίς οι εμπλεκόμενοι να έρθουν στα χέρια.