Τελικές αγορεύσεις διαδίκων στο Εκλογοδικείο για την ένσταση Κώστα Κωνσταντίνου

Με τις τελικές αγορεύσεις συνεχίστηκε σήμερα στο Εκλογοδικείο Πάφου η διαδικασία εξέτασης της ένστασης που υπέβαλε ο Κώστας Κωνσταντίνου, υποψήφιος πρόεδρος ΕΟΑ Πάφου κατά του αποτελέσματος στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της 9ης Ιουνίου, σύμφωνα με το οποίο εξελέγη ο Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης.

Η εκλογική αίτηση 1/24 ήταν σήμερα ορισμένη για τις τελικές αγορεύσεις των διαδίκων.

Η διαδικασία διεξήχθη ηλεκτρονικά όπως επιτρέπει ο σχετικός διαδικαστικός κανονισμός του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Τα μέρη υπέβαλαν γραπτώς τις θέσεις τους.

Ο Αιτητής, δια μέσω των δικηγόρων του Δώρου Ιωαννίδη και Νικολέττας Κωνσταντίνου, υποστήριξαν ότι σύμφωνα με τη μαρτυρία που ακούστηκε στο Δικαστήριο δικαιολογείται επαρκώς η έκδοση των αιτούμενων διαταγμάτων.

Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η θέση των Καθ’ ων η Αίτηση 1-3, δικηγόρου του Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη, Αναστασίας Παπαμιχαήλ και της Εκπροσώπου της Νομικής Υπηρεσίας Πηνελόπης Χαραλάμπους, οι οποίες υποστήριξαν ότι δεν νομιμοποιείται η έκδοση των αιτούμενων διαταγμάτων και επομένως η Αίτηση πρέπει να απορριφθεί.

Στο στάδιο αυτό το Δικαστήριο μπορεί να ορίσει την υπόθεση για διευκρινίσεις αν το κρίνει σκόπιμο και να επιφυλάξει απόφαση, η οποία σύμφωνα με το νόμο πρέπει να εκδοθεί μέχρι τις 7/11/2024.