Τιμήθηκε η ποδοσφαιρική ομάδα Ολυμπιακός (Olympic) της Κοινότητας Dandenong της δεκαετίας του 1980

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Ενορία Αγίου Παντελεήμονα Dandenong, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της για τα 65 χρόνια που από την ημέρα της ίδρυσής της, κάνει γνωστό ότι το 1981 ιδρύθηκε ποδοσφαιρική ομάδα λόγω της παρουσίας πολυάριθμης νεολαίας εκείνη την εποχή στην περιοχή.

Το όνομα της ομάδας ήταν Ολυμπιακός – στα αγγλικά Olympic.

Σύμφωνα με το ιστορικό, η Νεολαία δημιούργησε ποδοσφαιρικές ομάδες για μικρά παιδιά κάτω των 10 ετών και κάτω των 16 ετών, ενώ η ανδρική ομάδα κατέκτησε το Πρωτάθλημα Βικτώριας στην Β’ Κατηγορία το 1983,

Πολύ συμπάροικοι έλαβαν μέρος στα Διοικητικά Συμβούλια της ομάδας.

Πρώτος πρόεδρος ήταν ο μακαρίτης Νικηφόρος Φλωράτος, που ήταν και πρόεδρος της Κοινότητας Ενορίας Αγίου Παντελεήμον. Άλλοι που υπηρέτησαν σε διάφορες θέσεις ήταν η οι Φραγκιάς Νικόλαος, Αποστολίδης Σάββας, Μπαφίτης Γεώργιος, Φλωράτος Δημήτρης, Μαντικός Μιχάλης, Μέρτης Γεώργιος, Βρανάς Γεώργιος, Λατινόπουλος Κώστας, Κεντεποζίδης Σταύρος, Δουκάκης Δούκας, Βροντής Παντελής, Σαρχάνης Γεώργιος, Τέτης Νικόλαος, Φραγκούλης Γεώργιος, Παντελίδης Γιάννης, Διάκομανώλης Μάνος και Νικόλαος Στέλιος.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια ειδικά στο τότε μέλος του ΔΣ, Αναστάσιο Φωτάκη, για την όλη προετοιμασία που έκανε για το γεύμα προς τιμήν όλων αυτών, τον πρόεδρο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Ενορίας Αγίου Παντελεήμονα Dandenong, Στέφανο Καραμόσχο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου γι΄αυτήν την ωραία και αξιέπαινη χειρονομία, για την Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονος επίσης και τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Κώστα Αλαβέρα.

Όλοι έδωσαν νέο ραντεβού με πιο πολλούς ποδοσφαιριστές και παράγοντες εκείνης της εποχής το 2025.

Ο πρόεδρος κ. Στέφανος Καραμόσχος, ο πρώην πρόεδρος κ. Χρήστος Καίσαρης, ο προπονητής και ποδοσφαιριστής της τότε ομάδας κ. Μπάμπης Μαυρόπουλος και ο επί των Δημοσίων Σχέσεων, κ. Κώστας Αλαβέρας κόβουν την τούρτα

The post Τιμήθηκε η ποδοσφαιρική ομάδα Ολυμπιακός (Olympic) της Κοινότητας Dandenong της δεκαετίας του 1980 appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.