Το Αγρίνιο την πληγώνει

Η ΑΕΚ ήταν η μοναδική ομάδα που δεν είχε ήττα στη Super League, αλλά η επίσκεψή της στο Αγρίνιο για την έβδομη αγωνιστική έμελλε να είναι μοιραία. Εξι μέρες μετά τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού η Ενωση είδε τον Παναιτωλικό να επικρατεί με 1-0 και να μην της επιτρέπει να εδραιωθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Δεύτερο σερί σπουδαίο τρίποντο για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη έπειτα από το διπλό επί του ΟΦΗ, δεύτερη σερί χρονιά που αφήνει βαθμούς στο συγκεκριμένο γήπεδο εκείνη του Ματίας Αλμέιδα που πέρυσι είχε χάσει τη νίκη αν και προηγήθηκε 2-0. Υπό καταρρακτώδη βροχή διεξήχθη το ματς, με τον Δικέφαλο να έχει τις ευκαιρίες, αλλά να μην τις αξιοποιεί και να την… πατάει όπως και με Λαμία και Athens Kallithea.

Καθοριστικό γεγονός για την έκβαση της αναμέτρησης ήταν ο τραυματισμός του Βίντα στο κεφάλι. Ο Κροάτης μάτωσε ύστερα από μία σύγκρουση και βγήκε για να κάνει ράμματα, αλλά έπειτα από λίγο η πληγή άνοιξε ξανά, με αποτέλεσμα να ξαναφύγει από το ματς για τις πρώτες βοήθειες και να αφήσει την ΑΕΚ για αρκετά λεπτά με παίκτη λιγότερο. Εκεί χτύπησε ο Παναιτωλικός που βρήκε την Ενωση ανοιχτή και από εξαιρετικό γύρισμα του Μαυρία από τα δεξιά, ο Λουίς με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0 στο 73′. Μέχρι τότε είχαν προηγηθεί αρκετές ευκαιρίες για την ΑΕΚ. Οπως εκείνη του Πινέδα στο 9′, με τον Μεξικανό να σουτάρει αμαρκάριστος πάνω από τα δοκάρια, αλλά και εκείνη στο 19′ με κεφαλιά του Πιερό από σέντρα του Ρότα. Στο 25′ οι Περέιρα και Πιερό έκρυψαν την μπάλα, ο δεύτερος βρήκε τον πρώτο με τακουνάκι μέσα στην περιοχή, αλλά ο Τσάβες έσωσε πέφτοντας στα πόδια του Αργεντινού. Οι Κιτρινόμαυροι ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή του Περέιρα από τον Τσάβες, αλλά Πουλικίδης και VAR δεν είδαν παράβαση.

Ελίασον και Ρότα είχαν ακόμη δύο πολύ καλές στιγμές μέχρι την ανάπαυλα, ενώ στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ είχε τρεις μεγάλες ευκαιρίες με Πινέδα (51′), Πιερό (63′) και Λιούμπισιτς (70′) μέχρι να σκοράρει ο Παναιτωλικός που είχε απειλήσει κι αυτός στο 48′ με δυνατό σουτ του Λομόνακο που έβγαλε ο Στρακόσα. Μετά το γκολ η Ενωση έπαιξε φουλ επίθεση, αλλά πέρα από μία ευκαιρία με τον Γκαρσία στο 80′ δεν είχε κάποια άλλη σημαντική απειλή, ενώ στο 88′ κινδύνεψε να δεχτεί και δεύτερο γκολ, με τον Στρακόσα να σώζει σε σουτ του Μάιντεβατς. «Πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική για τις ευκαιρίες», δήλωσε μετά το ματς ο Αλμέιδα, ενώ ο Πετράκης τόνισε ότι «το σπουδαίο είναι πώς θα διαχειριστούμε αυτή την επιτυχία». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ισχυρός άνδρας του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας, βρέθηκε στα αποδυτήρια μετά το ματς και μοίρασε συγχαρητήρια σε παίκτες και προπονητή.

Παναιτωλικός (Πετράκης): Τσάβες, Παντελάκης, Πέρες, Λομόνακο (70′ Μάιντεβατς), Σιέλης, Μπουζούκης (59′ Ρόα), Ντίας (70′ Μπελεβώνης), Μαυριάς (91′ Μπακάκης), Στάγιτς, Λιάβας, Νικολάου (59′ Μιγκέλ Λουίς).

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα (75′ Αμραμπατ), Πήλιος (75′ Πήλιος), Βίντα, Κάλενς, Σιμάνσκι (65′ Λιούμπισιτς), Περέιρα, Πινέδα, Ελίασον (65′ Λιβάι Γκαρσία), Κοϊτά, Πιερό.

Μιλάει για «αλλοίωση αποτελέσματος» η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία των Πουλικίδη – Τσακαλίδη (VAR) στο Αγρίνιο και τα εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε χθες. Σε αυτή τονίζει πως, ενώ στήριξε την επιλογή του Στεφάν Λανουά, «με λύπη μας, όμως, διαπιστώνουμε πως κάποιοι δεν δείχνουν τον αντίστοιχο σεβασμό στην ΑΕΚ» και προσθέτει πως «σε έλλειψη σεβασμού δεν θα δείξουμε ανοχή». Αναφέρει πως «στον τελευταίο μας αγώνα υπήρξε πρωτοφανής για την εποχή του VAR αλλοίωση αποτελέσματος» και τονίζει πως δεν θα ανεχτεί ξανά τέτοιες διαιτησίες στο μέλλον. Αξίζει να σημειωθεί πως τα παράπονά του στον Πουλικίδη είχε εκφράσει κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας σε ήπιο τόνο και ο ίδιος ο Μάριος Ηλιόπουλος που ήταν στο γήπεδο. Τα παράπονα της Ενωσης είχαν να κάνουν και με τον πειθαρχικό έλεγχο, με την πιο χαρακτηριστική φάση να είναι μία κίτρινη που δέχθηκε ο Πιερό σε σύγκρουση κεφάλι με κεφάλι με αντίπαλο.