Το θρίλερ τώρα αρχίζει

Η είδηση προκαλεί θλίψη. Στα 31 του χρόνια ο Τζορτζ Μπάλντοκ έφυγε ξαφνικά από τη ζωή. Το θρίλερ μόλις αρχίζει. Δύο είναι οι συνήθεις τρόποι που χάνουν τη ζωή τους οι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές. Ο πρώτος έχει σχέση με τα αυτοκινητικά δυστυχήματα. Εκατοντάδες παίκτες σε όλο τον κόσμο ξόδεψαν σε μια γκαζιά τα νιάτα τους.

Ο δεύτερος έχει σχέση με παθολογικά αίτια που αφορούν κυρίως την καρδιά και σχεδόν πάντα εκδηλώνονται στη διάρκεια των αγώνων. Εχει συμβεί όμως να χάσουν τη ζωής τους ποδοσφαιριστές από χτυπήματα στο κεφάλι, από περιτονίτιδα, από ρήξη στομάχου ύστερα από χτύπημα, ρήξη ήπατος, εσωτερική αιμορραγία ύστερα από σκληρό τάκλιν.

Εξαιρέσεις βεβαίως υπάρχουν, όπως η περίπτωση του αρχηγού της Φιορεντίνα Ντάβιντε Αστόρι που τον βρήκε ο θάνατος στον ύπνο του από καρδιακό επεισόδιο.

Υπάρχει επίσης και μία κατηγορία παικτών που έχουν οδηγηθεί στο απονενοημένο. Οπως ο γεννημένος στην Αγγλία ουαλός ποδοσφαιριστής Αλαν Ντέιβις που φόρεσε μεταξύ άλλων τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Νιούκαστλ. Ενα πρωινό, βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του από μονοξείδιο του άνθρακα. Λίγο νωρίτερα είχε αφήσει την κόρη του στο σχολείο. Ηταν μόλις 30 ετών. Από τις πιο γνωστές αυτοκτονίες είναι του γερμανού τερματοφύλακα Ρόμπερτ Ενκε. Οταν στάθηκε μπροστά στην ταχεία του σιδηροδρόμου σε ισόπεδη διάβαση ήταν μόλις 32 ετών. Το περιεχόμενο του σημειώματος που άφησε πίσω του δεν αποκαλύφθηκε ποτέ.

Στην περίπτωση του Μπάλντοκ δεν υπάρχει ούτε αυτοκίνητο, ούτε ένταση αγώνα, ούτε σημείωμα, ενώ οτιδήποτε κι αν του συνέβη δεν τον αιφνιδίασε στον ύπνο του. «Πνιγμός εντός ύδατος» είναι σύμφωνα με τη νεκροτομή το αίτιο του θανάτου.

Είναι βέβαιο πως οι τοξικολογικές εξετάσεις θα ρίξουν περισσότερο φως στις αιτίες της τραγωδίας.

Μόλις το περασμένο καλοκαίρι ο Μπάλντοκ υποβλήθηκε σε εξονυχιστικές εξετάσεις από τον Παναθηναϊκό πριν υπογράψει το συμβόλαιό του. Το ίδιο συνέβαινε ανά τακτά διαστήματα στην πρώην ομάδα του, τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν τακτικό μέλος της εθνικής μας ομάδας.

Ο θάνατός του κρύβει ακόμα πολλά μυστικά προκαλώντας την επιστήμη να τα αποκαλύψει.