Το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να αποτρέψει άλλη σφαγή, λέει ο Πρέσβης Ανόλικ

Ο Πρέσβης της του Ισραήλ στη Λευκωσία Ορέν Ανόλι, σε εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε η Πρεσβεία της χώρας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την επίθεση της Χαμάς δήλωσε πως το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να αποτρέψει άλλη μια σφαγή

Η σφαγή της 7ης Οκτωβρίου δεν ήταν απλώς μια επίθεση κατά του Ισραήλ, αλλά μια επίθεση κατά της ανθρωπότητας και το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να αποτρέψει άλλη μια σφαγή, ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας ο Πρέσβης της του Ισραήλ στη Λευκωσία Ορέν Ανόλι, σε εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε η Πρεσβεία της χώρας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την επίθεση της Χαμάς.

Ο Πρέσβης είπε ότι οι εικόνες της 7ης Οκτωβρίου ήταν ωμές και βάναυσες και ότι τα λόγια αδυνατούν να περιγράψουν την φρίκη.

Σημείωσε ότι αυτός ο πόλεμος θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, λέγοντας ότι το Ισραήλ αποχώρησε από τη Γάζα το 2005, “προσφέροντας στον λαό της Γάζας μια ευκαιρία για ένα διαφορετικό μέλλον”. Aνέφερε ότι η Χαμάς έκλεψε αυτό το μέλλον και επέλεξε τη βία.

“Η Χαμάς, κατά τη δική της παραδοχή έχει δεσμευτεί να επαναλάβει αυτόν τον εφιάλτη. Όσον αφορά τη Χαμάς –και άλλες τζιχαντιστικές, φανταμενταλιστικές, τρομοκρατικές οργανώσεις–, η 7η Οκτωβρίου ήταν μόνο η αρχή. Η ιδεολογία που τροφοδοτεί αυτόν τον τρόμο εξαπλώνεται στη Μέση Ανατολή και πέρα από αυτήν. Οι απρόκλητες επιθέσεις της Χεζμπολάχ που ξεκίνησαν στις 8 Οκτωβρίου, δείχνουν ότι η απειλή δεν περιορίζεται στη Γάζα”, είπε.

Ο Πρέσβης ανέφερε ότι η ιδεολογία που πυροδοτεί τον τρόμο εξαπολώνεται σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή ακι πέραν αυτής και ότι η χώρα του βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μιας ευρύτερης μάχης για την ασφάλεια κάθε ελεύθερης κοινωνίας “συμπεριλαμβανομένης και της κοινωνίας εδώ στην Κύπρο, για το δικαίωμα να ζούμε ειρηνικά χωρίς το φόβο του τρόμου”.

“Το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να αποτρέψει άλλη μια σφαγή. Δεν θα επιτρέψει ξανά τη δημιουργία παρόμοιας απειλής μέτρα μακριά από τα σύνορά του”, ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ