Το «μηδέν» του Αλόνσο και τα παιδιά από χρυσάφι

Τρίτο ντέρμπι στη σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Υστερα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Κοινός παρονομαστής; Το μηδέν στην επίθεση. Τρία ντέρμπι, μηδέν γκολ οι Πράσινοι εφέτος. Τι σημαίνει; Δεν θέλει και πολύ να το καταλάβεις. Αρκεί μια ματιά στη βαθμολογία. Στους 16 ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ, μόλις στους 9 οι Πράσινοι. Στο μείον εφτά από την κορυφή έπειτα από εφτά αγωνιστικές και με μια εικόνα που δεν διορθώνεται με τίποτα. Είτε απέναντί του είναι η άσημη Μπάνια Λούκα είτε ο Ολυμπιακός.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο έχει την απόλυτη ευθύνη για όλο αυτό που συμβαίνει στον φετινό Παναθηναϊκό, ο οποίος πήγε το μπάτζετ του σε… δυσθεώρητα ύψη για να πάρει το πρωτάθλημα αλλά έως τώρα δείχνει ανίκανος και ανήμπορος να κερδίσει μεγάλα και μικρά ματς. Χθες ήταν τυχερός σε τρεις μεγάλες ευκαιρίες του Ολυμπιακού, που αν είχε σκοράρει μία απ’ αυτές θα είχε φύγει νικητής. Ελ Κααμπί, Κωστούλας και Μασούρας βρέθηκαν φάτσα με το γκολ, αλλά μία ο Ινγκασον, μία ο Γεντβάι και μία ο Λοντίγκιν έσωσαν τον Παναθηναϊκό.

Από την άλλη, μπορείς να διακρίνεις πως ο Ολυμπιακός έχει να στηριχτεί σε ένα μέλλον ορισμένων παιδιών από… χρυσάφι. Σε ένα ντέρμπι με πολλούς ακριβοπληρωμένους και «φτασμένους» αστέρες, ο Μουζακίτης μπήκε να παίξει και ήταν ίσως ο κορυφαίος του γηπέδου, ο δε Κωστούλας μπήκε στο ημίχρονο και αναστάτωσε την άμυνα του Παναθηναϊκού παίζοντας συνολικά σε τρεις θέσεις: φορ, πίσω από τον φορ και δεξί εξτρέμ. Δύο παιδιά που αξίζει να σκύψει πάνω τους όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο και να δει τη δουλειά που έχει γίνει και πως μέσα από μια διαδικασία εξέλιξης έφτασαν στην κορυφή της Ευρώπης πριν από μερικούς μήνες και σε σημείο να παίζουν σαν ίσοι προς ίσοι στο μεγαλύτερο ντέρμπι της Ελλάδας.