Το πρόβλημα μετατέθηκε για το καλοκαίρι!

Πλάκα έχει το θέμα Πετρούσεφ. Υπό την έννοια πως όσοι αποθέωναν τον Ολυμπιακό που δεν άφηνε τον παίκτη να αποχωρήσει το καλοκαίρι, οι ίδιοι λένε τα καλύτερα τώρα που δόθηκε ο σέρβος σέντερ δανεικός στον Ερυθρό Αστέρα. Για να αποδειχθεί πως ξεκάθαρη άποψη δεν υπάρχει, απλά οι θέσεις… μετακινούνται όταν αυτό χρειάζεται. Τόσο απλά.

Επί της ουσίας, επιβεβαιώθηκε ξανά η δύναμη ενός παίκτη στις μεταγραφές. Θέλει να φύγει; Με τον τρόπο του μπορεί να το κάνει, ασφαλώς πιέζοντας καταστάσεις. Ακόμη κι όταν όλα δεν είναι υπέρ του, φέρνει τούμπα την επιθυμία των υπολοίπων. Εφτασαν δύο κακές βραδιές του Πετρούσεφ σε πρόσφατους αγώνες και οι Ερυθρόλευκοι πήραν το μήνυμα πως καλύτερα είναι να τους αδειάσει τη γωνιά και να επανεξετάζουν το θέμα το καλοκαίρι. ‘Η για να ειπωθεί η αλήθεια, το πρόβλημα. Τότε θα κριθεί τι θα γίνει με τον Πετρούσεφ, αλλά και πάλι υπάρχουν δεδομένα που καλό είναι να τα προσεγγίσουμε.

Αρχικά, ο νεαρός άσος έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έως το καλοκαίρι του ’26. Ο Πίτερς, κατά δεύτερο λόγο, επίσης μέχρι τότε, γιατί επεκτάθηκε η συνεργασία του με την ομάδα του Πειραιά. Για τον Βεζένκοφ, ας μη γίνει η παραμικρή αναφορά: αμετακίνητος στο ΣΕΦ. Αρα, τίνος θέση θα πάρει, αν επιστρέψει φυσικά, ο Πετρούσεφ; Θα λυθεί το συμβόλαιο του Πίτερς; Να πάμε και στους σέντερ γιατί κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να παίξει και εκεί ο παίκτης που αναχωρεί για Βελιγράδι. Ο Φαλ, ο Μιλουτίνοφ και ο Ράιτ έχουν σύμβαση μέχρι το ’25, έως το φινάλε της εφετινής σεζόν. Κατά συνέπεια, αν κάποιος δεν ανανεώσει, ελευθερώνεται θέση για έναν παίκτη με θαυμαστό ταλέντο που όταν ήρθε αντιμετωπίστηκε από τους πάντες στο κλαμπ ως ένα πρότζεκτ για το μέλλον. Ισως εδώ να έγινε παρανόηση. ‘Η δεν το διαχειρίστηκαν καλά επικοινωνιακά οι αρμόδιοι. Γιατί ο Πετρούσεφ, με τους πολλούς θαυμαστές στο μπασκετικό κοινό, ήρθε για να καλύψει τα κενά των τραυματιών την περασμένη σεζόν, αλλά το επίπεδό του ήταν υψηλότερο από μια «λύση ανάγκης» και «συμπλήρωμα θέσης». Αργά ή γρήγορα οι Φαλ και Μιλουτίνοφ, ή όποιος άλλος, θα επέστρεφαν στη δράση. Προέκυψε και η απόκτηση του Βεζένκοφ που δεν γινόταν να

πάρει… αναβολή, σοβαροί ας είμαστε, οπότε γιγαντώθηκε η επιθυμία του παίκτη να βρει χαραμάδα και να πατά το παρκέ. Με όλους αυτούς πού θα έπαιζε; Τι έλεγε το πρόγραμμα ή το πλάνο των ιθυνόντων; Με όλα αυτά κατά νου, η μετακίνηση του Πετρούσεφ στη Σερβία ήταν απλά το χρονικό μιας προαναγγελθείσας μεταγραφής. Η αποσυμφόρηση έμοιαζε εκ των ων ουκ άνευ. Μένει να φανεί πλέον η πορεία του παίκτη και το πώς θα βιώσει τον ρόλο του πρωταγωνιστή που καλείται να παίξει.