Το πρόβλημα φαίνεται στο… τάισμα του Ιωαννίδη

Οι αριθμοί είναι… αμείλικτοι και αυτό που φαίνεται από τη μελέτη αυτών είναι πως στον Παναθηναϊκό κάτι λειτουργεί πολύ λάθος από το ξεκίνημα της σεζόν. Δεν είναι – ποδοσφαιρικά – φυσιολογικό ο Φώτης Ιωαννίδης να μην έχει γκολ έως τώρα στο πρωτάθλημα. Και να μετράει μόλις ένα από το καλοκαίρι μέχρι και την περασμένη Κυριακή όταν… αναγκάστηκε να περάσει τη μισή ομάδα της Λανς για να σκοράρει στη Γαλλία. Αυτό δείχνει και το πρόβλημα. Δηλαδή το ότι για να εκτελέσει ο Ιωαννίδης ή ο κάθε Ιωαννίδης, πρέπει να πάει σε μια τόσο εξεζητημένη ατομική προσπάθεια. Το επιχείρησε και με την ΑΕΚ. Υπήρχε φάση που πήρε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και θύμιζε… 5 επί 5, που υπάρχει ένας καλός και τους περνάει όλους χωρίς να δίνει στους συμπαίκτες του. Μόνο που το κανονικό ποδόσφαιρο δεν είναι 5Χ5. Και το «ένας εναντίον όλων» αρχίζει και τελειώνει στον… Λιονέλ Μέσι.

Ο κανόνας του κανονικού ποδοσφαίρου επιβάλλει το να έρχεται η μπάλα με σωστές προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή. Και ο σέντερ φορ της κάθε ομάδας να εκτελεί με καλές συνθήκες. Να «ταΐζεται» σωστά, που λέμε στην καθομιλουμένη. Ο Παναθηναϊκός δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε πίσω από τον Ιωαννίδη και γι’ αυτό υπάρχει το «μηδέν» δίπλα από τα γκολ του στο πρωτάθλημα. Οπως δεν λειτουργεί και γενικά σωστά για να δημιουργήσει προϋποθέσεις απέναντι σε αντιπάλους. Και γι’ αυτό έχει έξι γκολ σε έξι ματς, που αν το δούμε σε ένα πιο ειδικό πλαίσιο γίνεται ακόμα χειρότερο: οι Πράσινοι έχουν σκοράρει τρία γκολ απέναντι στον Πανσερραϊκό και μόλις τρία σε άλλα πέντε παιχνίδια. Ακόμα πιο ειδικά, έχουν πετύχει πέντε γκολ με Καλλιθέα και Πανσερραϊκό και μόλις ένα γκολ στα ματς με Λεβαδειακό, Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Αυτό στο 96′ κόντρα στη Λιβαδειά. Και αυτό από έναν παίκτη παραγκωνισμένο, τον Σπόραρ.

Ούτε Πελίστρι, ούτε Μπακασέτας, ούτε Γερεμέγεφ, ούτε Μαντσίνι. Παίκτες που περιμένεις αποτελεσματικότητα, καθώς δεν είναι μόνο ο Ιωαννίδης. Απλά το θέμα του έλληνα επιθετικού δείχνει στην ολότητά του το μεγάλο πρόβλημα που έχει ο Παναθηναϊκός έως τώρα στο πρωτάθλημα και το οποίο αποτυπώνεται στον βαθμολογικό πίνακα.