Το τρις… εξαμαρτείν

Σε ένα σύντομο και ουσιαστικό rewind στο χθεσινό ντέρμπι: Η κεφαλιά του Αγιούμπ Ελ Κααμπί από την «ξυραφιά» του Ζέλσον Μαρτίνς στο 56′. Το σουτ του Χρήστου Μουζακίτη που «έβγαλε» ο Γιούρι Λοντίγκιν και η προβολή του Μπάμπη Κωστούλα υπό την πίεση του Τιν Γεντβάι στο 71′ σε φάση από το περσινό… Youth League. Και βέβαια το τετ α τετ του Γιώργου Μασούρα με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού από την κάθετη δημιουργία του Μπάμπη Κωστούλα στο 90’+1′.

Τρεις μεγάλες ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό. Αποδείξεις που θα μπορούσαν να χωρέσουν τους βαθμούς της νίκης στις αποσκευές για την επιστροφή στον Ρέντη. Σταμάτησαν όλες στον Γιούρι Λοντίγκιν που βρέθηκε κατά λάθος στην καρδιά του ντέρμπι – καθώς ο Μπαρτολομέι Ντραγκόφσκι τραυματίστηκε στο ζέσταμα – και όπως αποδείχθηκε έσωσε και την ομάδα του και μάλλον και τον προπονητή του (!). Και δεν είναι κακό γιατί φυσικά παίζουν και οι τερματοφύλακες. Το κακό είναι ότι οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν για άλλη μια φορά να σπαταλούν ένα πρώτο ημίχρονο δίνοντας δικαιώματα. Και εκεί είναι που στάθηκε περισσότερο και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που κατά την προσφιλή του συνήθεια σχολίασε κυρίως για τα κακώς κείμενα: «Είχαμε τις ευκαιρίες μας, αλλά σε γενικές γραμμές δεν είμαι ευχαριστημένος. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερος ο Παναθηναϊκός. Στο δεύτερο δημιουργήσαμε πράγματα όμως ζητάω περισσότερα από την ομάδα» είπε ο Βάσκος, που βεβαίως είχε τη δική του ευθύνη. Και για την εικόνα του πρώτου αλλά και για τη βελτίωση του δευτέρου ημιχρόνου.

Εν πολλοίς: Εκείνος διάλεξε τον Ολιβέιρα αντί του τραυματία Τσικίνιο για την 11άδα. Εκείνος εύστοχα κράτησε τον Ολιβέιρα στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα και τον αντικατέστησε με τον Μπάμπη Κωστούλα που ήταν πρόσωπο-κλειδί για την διαφοροποίηση των δεδομένων. Ο Μουζακίτης στα 86′ που χρησιμοποιήθηκε ήταν ο καλύτερος του Ολυμπιακού. Και ο Κωστούλας που πέρασε α λα… Γιόβετιτς πίσω από τον Ελ Κααμπί ήταν το κλειδί στο δεύτερο μισό. Δεν ήρθε όμως η νίκη να την ευχαριστηθούν οι δύο μικροί. Δεν είναι κακό το 0-0 στο ΟΑΚΑ. Στην τελική ο Παναθηναϊκός είχε τις δικές του ευκαιρίες ως τα μισά του δρόμου και κυρίως εκείνη τη «διπλή» με τον Σπόραρ στις καθυστερήσεις πριν από την ανάπαυλα. Θα μπορούσε όμως ο Ολυμπιακός με αυτό το «διπλό» να ρεφάρει την ήττα στο Κλ. Βικελίδης από τον Αρη και κατ’ επέκταση να επιστρέψει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα: Τώρα έμεινε στο -2 από τον ΠΑΟΚ και πηγαίνει με αυτά τα δεδομένα στη δεύτερη εθνική διακοπή.

«Είναι δίκαιο το 0-0» συμφώνησαν Κρίστοφερ Βέλντε και Σαντιάγκο Εσε, με τον Αργεντινό μάλιστα να αναφέρει ότι αυτό ήταν και το τρίτο παιχνίδι στη σειρά δίχως παθητικό (μετά τα ματς με τον Ατρόμητο και την Μπράγκα). «Θέλαμε κάτι παραπάνω από την ισοπαλία αλλά δεν τα καταφέραμε» πρόσθεσε, βάζοντας τον Ολυμπιακό για δύο εβδομάδες στα «πιτς».

Και κάτι τελευταίο διότι στο φινάλε ο Παναθηναϊκός είχε και παράπονα από τη διαιτησία (!). Ηταν καλή η διαιτησία του Γερμανού, του Ντάνιελ Ζίμπερτ: αν είχε ένα λάθος ήταν στη φάση του 31′. Σε μια «καρατιά» του Τσέριν στον Ροντινέι όπου δεν δόθηκε ούτε κίτρινη κάρτα!