Το Φεστιβάλ Δημήτρια 2024 της Νότιας Αυστραλίας θα είναι ακόμα «μεγαλύτερο και καλύτερο»

Η Παμμακεδονική Ομοσπονδία Νότιας Αυστραλίας (PMFSA) πρόκειται να γιορτάσει το Φεστιβάλ Δημήτρια 2024 και θα προσπαθήσει να είναι «μεγαλύτερο και καλύτερο».

Το 43ο Φεστιβάλ Δημητρίων θα πραγματοποιηθεί στην πολιτεία τον επόμενο μήνα στις 16-17 Νοεμβρίου στο Ελληνικό Μακεδονικό Πολιτιστικό Κέντρο, με ζωντανή μουσική, χορό, φαγητό, ποτό, γλυκά και πολλά άλλα.

H Κόνη Αγαλιανού, πρόεδρος του PMFSA, σε μια παρουσίαση του θεσμού είπε ότι το φεστιβάλ θα είναι επιτυχημένο και θα παρουσιάσει τις πλούσιες παραδόσεις, τον πολιτισμό και την κληρονομιά της Μακεδονίας.

«Ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι με το πώς πήγε η πρώτη φορά που υλοποιήθηκε το φεστιβάλ και τα σχόλια ήταν πολύ θετικά. Όλοι είπαν ότι ήταν μια υπέροχη ιδέα και αναρρωτήθηκαν «γιατί δεν το κάναμε αυτό νωρίτερα;», είπε η Αγαλιανού στον “Νέο Κόσμο”.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας εξέφρασε τη βαθιά της ευχαρίστηση για την προσέλκυση προσωπικοτήτων από διάφορες κοινοτικές οργανώσεις καθώς και πολιτικούς εκπροσώπους, λέγοντας ότι όλοι ήταν πολύ εντυπωσιασμένοι με την έναρξη.

Είπε ότι υπάρχει ενθουσιασμός για τη φετινή διοργάνωση, μετά τις δυσκολίες που τους επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας ότι πέρυσι έγινε μια πιο ήρεμη επανεκίνηση του φεστιβάλ από αυτό που έχουν προγραμματίσει για το 2024.

«Πέρυσι ήταν λίγο δοκιμαστικό γιατί στην πραγματικότητα ήταν το πρώτο φεστιβάλ που είχαμε οργανώσει μετά τον COVID-19», είπε ο Αγαλιανού.

«Κανονικά πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή, αλλά από τον COVID δεν ήμασταν βέβαιοι για το πώς να το αναδείξουμε, δεν είχαμε όλους τους εθελοντές και γενικά δεν ήμασταν σίγουροι για το πόσο δεκτικοί θα ήταν οι άνθρωποι σ’ αυτό».

Η Πρόεδρος της οργάνωσης είπε ότι, ακολουθώντας τους περιορισμούς που έθεσε το τοπικό συμβούλιο το 2023, προσπάθησαν να δημιουργήσουν την ατμόσφαιρα «του πανηγυριού στο χωριό» στον χώρο τους, όπου δεν μπορούσε να έχει περισσότερους από 600 συμμετέχοντες κάθε φορά.

«Πέρυσι, ακολουθήσαμε την οδηγία και είχαμε μόνο περίπου 400 ταυτόχρονα. Φέτος θα είμαστε μεγαλύτεροι και καλύτεροι», είπε.

Η Αγαλιανού τόνισε τη σημασία της προσπάθειας να εμπλακούν οι νέοι στην εκδήλωση, καθώς είναι το μέσο για να κρατηθεί ζωντανός ο θεσμός και να μεταδοθεί στην επόμενη γενιά.

«Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που μπορέσαμε να το συνεχίσουμε», είπε η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, καθώς το Φεστιβάλ μπαίνει στην 43η χρονιά του.

«Ο πατέρας μου και η γενιά του ήταν αυτοί που ξεκίνησαν την εκδήλωση και έτσι είμαι μέρος αυτής της επόμενης γενιάς, που ανέλαβε να το συνεχίσει. Θέλω πραγματικά να μπορέσω να προσελκύσω νεότερους ανθρώπους, ώστε η επόμενη γενιά από μας να βεβαιωθεί ότι θα μπορέσει να το διατηρήσει στο μέλλον».

Τόνισε την πίστη της για την επίτευξη του στόχου τους, επισημαίνοντας το ενδιαφέρον για τις χορευτικές τους ομάδες ως δείκτη δέσμευσης.

«Το κάνουμε πολύ καλά μέσα από τα χορευτικά συγκροτήματα γιατί υπάρχει μεγάλη συμμετοχή νέων Ελληνοαυστραλών που αγαπούν τη μουσική και λατρεύουν τον χορό», είπε η Αγαλιανού.

«Παρατηρήσαμε στην περσινή εκδήλωση ότι την Κυριακή, όταν τελείωσε η τελευταία ομάδα χορού, πήγαν όλοι σπίτι, άλλαξαν και μετά επέστρεψαν. Συνέχισαν το πάρτι μέχρι πολύ αργά το βράδυ. Ήταν εκπληκτικό και φανταστικό να βλέπεις τόσους πολλούς νέους στην πίστα.

Έκλεισε επαναλαμβάνοντας την ελπίδα της ότι το ενδιαφέρον των νέων θα διατηρηθεί και ότι εμπνέει τόσο αυτούς όσο και τη γενιά των γονιών τους να συνεχίσουν το Φεστιβάλ Δημητρίων.

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 16:00 έως αργά, ενώ η δεύτερη θα ξεκινήσει ακόμη νωρίτερα, από τις 12:00 και θα τελειώσει αργά.

The post Το Φεστιβάλ Δημήτρια 2024 της Νότιας Αυστραλίας θα είναι ακόμα «μεγαλύτερο και καλύτερο» appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.