Το χρονικό της τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα – Το PKK στο στόχαστρο

Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης – Δύο οι δράστες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, οι οποίοι «εξουδετερώθηκαν» – Τρεις εκρήξεις και καταιγισμός πυρών

Τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε στα κεντρικά γραφεία της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας, Turkish Aerospace Industries, κοντά στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, Άγκυρα.

Ψάχνουν τον ιθύνοντα νου της επίθεσης στην Άγκυρα – Πώς έδρασαν οι τρομοκράτες

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, από την επίθεση σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι και άλλοι 22 τραυματίστηκαν, τρεις εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι τρεις σκοτώθηκαν στο σημείο της επίθεσης ενώ ο τέταρτος πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του ταξί που έκλεψαν για να μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας.

BBC: Ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία

Δύο δράστες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, σκοτώθηκαν επίσης, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι ένοπλοι ήταν μέλη του PKK και ο άντρας είχε γεννηθεί το 1992. Την πληροφορία επιβεβαιώνει και ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, λέγοντας ότι οι δράστες, πιθανότατα, είναι μέλη της κουρδικής οργάνωσης.

Η ιστορία της Αεροδιαστημικής βιομηχανίας της Τουρκίας – Γιατί έγινε στόχος τρομοκρατών

Το χρονικό της επίθεσης

Μία μεγάλη έκρηξη σημειώνεται στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το κτίριο της Turkish Aerospace Industries, μιας μεγάλης τουρκικής αμυντικής και αεροπορικής εταιρείας κοντά στην πρωτεύουσα της Άγκυρας, την οποία ακολουθεί καταιγισμός πυροβολισμών.

Οι πρώτες εικόνες από το περιστατικό δείχνουν μία ομάδα ενόπλων να φτάνει στις εγκαταστάσεις με ένα ταξί και στη συνέχεια να πυροδοτεί εκρηκτικό μηχανισμό, καταστρέφοντας την κεντρική πύλη, αποκτώντας πρόσβαση στο κτιριακό συγκρότημα κατά τη διάρκεια μιας αλλαγής βάρδιας.

#نداء_الفرات #تركيا
تسجيل مصور يُظهر اللحظات الأولى للهجوم المسلح على مبنى الشركة التركية للصناعات الجوية والفضائية في العاصمة #أنقرة #Türkiey #Ankara #TUSAS #tusaş #PKK #Terörist #terörsaldırısı #terör pic.twitter.com/ivkM7isvZu

— شبكة نداء الفرات (@AlfratNda) October 23, 2024

Σημειώθηκαν συνολικά τρεις εκρήξεις με κάποιες να πυροδοτούνται εντός του κτιρίου.

Footage from the Explosion and Gunfire at the Headquarters of the Turkish Aerospace Industries in Ankara, Turkey. pic.twitter.com/uZKJ3GpqFV

— USA Journalist (@USA__Journalist) October 23, 2024

Βίντεο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνει αμέσως μετά την έκρηξη, ένα άτομο που κρατούσε ένα πυροβόλο όπλο να τρέχει σε έναν χώρο στάθμευσης.

Report of a terror attack in Turkey..!!
several people have been killed by attackers, gunfight and explosion have been heard. Hostage situation seems to be reported.!!#Ankara #turkey_anime #TUSAS #TerroristAttack #Terörist #Turkey pic.twitter.com/9mZKDSiOx3

— OM THORY (@om_thory_) October 23, 2024

Παράλληλα, εικόνες από κάμερες ασφαλείας από την επίθεση, που μεταδόθηκαν στην τηλεόραση, δείχνουν έναν άνδρα και μία γυναίκα, που κρατούσε επίσης ένα όπλο.

Στο σημείο σπεύδουν ειδικές δυνάμεις όπου σημειώνεται ανταλλαγή πυροβολισμών με τους δράστες ενώ την ίδια ώρα οι υπάλληλοι της εταιρείας οδηγούνται σε καταφύγιο για την ασφάλειά τους.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο ακόμα και για ομήρους με τις πληροφορίες ωστόσο σε όλη τη διάρκεια της επιχείρησης καταστολής της τρομοκρατικής επίθεσης να είναι ασαφείς.

Λίγο αργότερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γκερλίκαγια επιβεβαιώνει ότι από την επίθεση υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

Πηγή: skai.gr