Τρέλα για το νέο ΟΑΚΑ

Αύριο γίνονται τα αποκαλυπτήρια του ανακαινισμένου (σε πολλά σημεία) κλειστού του ΟΑΚΑ και οι φίλοι του Παναθηναϊκού δεν κρατιούνται!

Ηδη 20.000 φίλοι των πρωταθλητών Ευρώπης γράφτηκαν στην πρώτη μέρα της νέας εφαρμογής «Club 1908» προκειμένου να έχουν δικαίωμα αγοράς εισιτηρίου. Και είναι δεδομένο – καθώς ήδη έχουν προπωληθεί χιλιάδες διαρκείας – ότι δεν μπορούν και οι 20.000 που έκαναν εγγραφή να βρουν εισιτήριο για τον αυριανό αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να μειώνει 20% τις τιμές των εισιτηρίων με την Μπάγερν.

Απλά με την εγγραφή και την εφάπαξ ετήσια συνδρομή των 20 ευρώ, ο κάθε φίλος του Τριφυλλιού έχει πλέον δικαίωμα στην αγορά εισιτηρίου. Είναι δεδομένο ότι μόνο από την εγγραφή στην εφαρμογή ο Παναθηναϊκός θα ξεπεράσει το 1.000.000 ευρώ σε έσοδα (ήδη 400.000 ευρώ συγκέντρωσε από την πρώτη μέρα) και έτσι αποσβένει μέρος των μεγάλων επενδύσεων που έχει κάνει η διοίκηση στο πράσινο ΟΑΚΑ με πρώτο και καλύτερο το glass floor που και αυτό θα παρουσιαστεί αύριο ενώ χθες έγινε η τελική πρόβα.

Επίσης όσοι φίλαθλοι γεμίσουν το γήπεδο με την Μπάγερν θα καθίσουν πλέον σε πράσινα καθίσματα (έχουν τοποθετηθεί σε όλο το γήπεδο), θα βλέπουν το σκορ στους νέους πίνακες που τοποθέτησε η ΚΑΕ, θα έχουν καλύτερη θέα και με τα led που έχουν τοποθετηθεί τόσο στις κολώνες του ΟΑΚΑ όσο και στις προσόψεις του πάνω διαζώματος. Ενώ φυσικά ολοκαίνουργιο και εντυπωσιακό θα είναι και το νέο Cube στην οροφή του γηπέδου.

Παράλληλα υπάρχει πλήρης ανακαίνιση σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του ΟΑΚΑ, έχουν δημιουργηθεί σουίτες περιμετρικά του γηπέδου, ενώ το ανανεωμένο VIP Lounge θα κλέβει την παράσταση. Και φυσικά στεγανοποιήθηκε και η οροφή οπότε τέρμα τα… σταξίματα όσο δυνατή βροχή και να έχει.

Πρώτη νίκη για τον Αρη

Στα ευρωπαϊκά ραντεβού, άστραψε και βρόντηξε στη Λιθουανία ο Βασίλης Τολιόπουλος με ρεκόρ καριέρας, οδηγώντας τον Αρη στην πρώτη του νίκη στο Eurocup με 92-74 επί της Λιετκαμπέλις (που είχε 0/15 τρίποντα). Ο ηγέτης του Αρη έκανε πράγματα και θαύματα (26π., 3/4 δίποντα, 6/8 τρίποντα, 2/2 βολές, 1 ασίστ, 6 λάθη) και μαζί με τον Λευτέρη Μποχωρίδη (13π., 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα) έκαναν τη διαφορά. Το Περιστέρι πάλεψε, ισοφάρισε κάποια στιγμή 58-58 αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει τη δεύτερη ήττα του στο BCL από τη Μούρθια εντός έδρας με 81-76.

Απόψε ο Προμηθέας Πατρών ψάχνει την πρώτη του νίκη στο BCL σε μια δύσκολη αποστολή στη Γερμανία (21.00 – Cosmotesports 4) απέναντι στη Ράστα Βέχτα.

Το Μαρούσι επιστρέφει σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης έπειτα από 14 χρόνια (και το τοπ-16 της Ευρωλίγκας τότε) καθώς φιλοξενεί τη σουηδική Νόρκεπινγκ απόψε (20:15 -ΕΡΤ3) για το Eurocup.

Βαριά ήττα (92-61), εξάλλου, γνώρισε στην Τσεχία από τη Ζαμπίνι Μπρνο η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα της στην Euroleague.