Τρεις νεκροί, 14 τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα-Εξουδετερώθηκαν 2 δράστες (video)

Τρεις νεκροί,14 τραυματίες από την επίθεση στην αεροδιαστημική βιομηχανία -Εξουδετερώθηκαν 2 δράστες

Τρεις νεκροί και 14 τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης στις εγκαταστάσεις της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας.

Η ιστορία της Αεροδιαστημικής βιομηχανίας της Τουρκίας – Γιατί έγινε στόχος τρομοκρατών

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών λέει ότι δύο τρομοκράτες που επιτέθηκαν στις εγκαταστάσεις της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας «εξουδετερώθηκαν», προσθέτοντας: «Έχουμε τρεις μάρτυρες και 14 τραυματίες».

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανέφερε ότι μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στα κεντρικά γραφεία της TUSAS, ενώ στη συνέχεια ακούστηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή.

ΒΙΝΤΕΟ: Τρομοκρατικό χτύπημα στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία στην Άγκυρα – Νεκροί, τραυματίες, αναφορές για ομήρους

🔴 #CANLI | TUSAŞ’ta silah sesleri duyuldu! Ankara’daki tesiste silah sesleri duyulduğu belirtiliyor https://t.co/VhsTdPNx4z

— CNN TÜRK (@cnnturk) October 23, 2024

Το τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk έκανε λόγο για «ομήρους», ενώ τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν εικόνες από κάμερες ασφαλείας όπου φαίνονται άτομα με όπλα οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως οι τρομοκράτες πίσω από την επίθεση.

Μεταξύ αυτών ένας άνδρας με πολιτικά που μεταφέρει ένα σακίδιο και κρατά όπλομ ενώ μεταξύ των επιτιθέμενων ήταν τουλάχιστον μία γυναίκα.

İşte TUSAŞ’a saldıran bir teröristin nizamiyedeki görüntüleri

— Cumhuriyet (@cumhuriyetgzt) October 23, 2024

İŞTE TUSAŞ’A BOMBALI SALDIRI DÜZENLEYEN TERÖRİSTLER!#TUSAŞ‘ın Ankara’daki tesislerine terör saldırısı düzenleyen teröristler👇#TUSAŞ #patlama #Ankara pic.twitter.com/TjqU0yRaMS

— Sabah (@sabah) October 23, 2024

Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις τέσσερις το απόγευμα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να βρίσκεται στο Καζάν για τη σύνοδο των BRICS.

Στο σημείο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτή μέχρι στιγμής.

Για την επίθεση έχει ξεκινήσει έρευνα από οκτώ εισαγγελείς με την επίβλεψη ενός ανώτερου εισαγγελέα.

Το μήνυμα Γερλίκαγια

«Σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της TUSAS στην Άγκυρα, δυστυχώς, είχαμε νεκρούς και τραυματίες σε αυτήν την επίθεση», είπε ο υπουργός στο X.

Η TUSAS σχεδιάζει, κατασκευάζει και συναρμολογεί πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλα συστήματα της αμυντικής βιομηχανίας και του διαστήματος.

Μια μεγάλη έκθεση αμυντικών και αεροδιαστημικών βιομηχανιών πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, όπου πραγματοποιήθηκε κυρίως η επίσκεψη του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών.

Ο αμυντικός τομέας, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, αντιπροσώπευσε σχεδόν το 80% των εσόδων από τις εξαγωγές της χώρας και 10,2 δισεκατομμύρια δολάρια για το έτος 2023.

Πηγή: iefimerida.gr / cnn.gr