Υπεγράφη συμβόλαιο για υποδομές υδατοκαλλιέργειας στο Πεντάκωμο

Υπεγράφη συμβόλαιο για υποδομές υδατοκαλλιέργειας στο Πεντάκωμο – Τι λέει το Τμήμα Δημοσίων Έργων

Συμβόλαιο για λιμενικές και χερσαίες εγκαταστάσεις για εξυπηρέτηση των υδατοκαλλιεργητών στο Πεντάκωμο» υπογράφηκε τη Δευτέρα από το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Σε ανακοίνωση του Τμήματος αναφέρεται ότι μετά από διαδικασία προσφορών, το έργο κατακυρώθηκε στον επιτυχόντα προσφοροδότη έναντι δαπάνης €33.994.607,55 συν ΦΠΑ, με περίοδο υλοποίησης 27 μήνες συν 18 μήνες περίοδο ευθύνης για ελαττώματα.

Το έργο δανειοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGenerationEU, μέσω του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το έργο, προστίθεται, «αποσκοπεί στη διατήρηση της βιωσιμότητας της υδατοκαλλιέργειας και στην περαιτέρω βιώσιμη ανάπτυξη και επέκτασή της και συγκεκριμένα, αφορά στη δημιουργία λιμενικών και χερσαίων εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση των υδατοκαλλιεργητών στην περιοχή Πεντάκωμου, με τις εργασίες του έργου να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, κυματοθραύστες με φυσικούς και τεχνητούς ογκόλιθους, κρηπιδώματα, νέα λιμενολεκάνη, κτήρια, κ.ά.»

Το συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων Ελευθέριος Ελευθερίου και εκ μέρους της κοινοπραξίας «ΚΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Τ.Ε. – C. G. KOKIAS LIMITED», ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας Βασίλειος Μεσαδάκος. Η υπογραφή έγινε παρουσία της Διευθύντριας του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών Μαρίνα Αργυρού, το καθώς το Τμήμα Αλιείας είναι ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής του έργου.