ΥΠΕΞ Ιράν: Προειδοποιεί εκ νέου με αποφασιστική απάντηση στο Ισραήλ

Προειδοποιεί εκ νέου με αποφασιστική απάντηση στο Ισραήλ ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν προειδοποίησε την Τετάρτη τα ΗΕ ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη για μια «αποφασιστική και δυσάρεστη» απάντηση εάν το Ισραήλ επιτεθεί στη χώρα του ως αντίποινα για την πυραυλική επίθεση την 1η Οκτωβρίου.

Η επίθεση ήρθε ως εκδίκηση για τη δολοφονία δύο από τους στενότερους συμμάχους της Τεχεράνης, του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε και του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, καθώς και ενός Ιρανού στρατηγού.

Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, είπε την περασμένη εβδομάδα ότι το μέτρο αντιποίνων της χώρας του θα είναι “θανατηφόρο, ακριβές και χωρίς προηγούμενο”.

«Το Ιράν, ενώ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για προστασία της ειρήνης και της ασφάλειας της περιοχής, είναι πλήρως προετοιμασμένο για μια αποφασιστική και δυσάρεστη απάντηση σε οποιεσδήποτε περιπέτειες» του Ισραήλ, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγκτσί, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Αραγκτσί κάλεσε επίσης τα Ηνωμένα Έθνη να χρησιμοποιήσουν τους πόρους τους “για να σταματήσουν τα εγκλήματα και τις επιθέσεις του ισραηλινού καθεστώτος και να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο και τη Γάζα”.

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν βρίσκεται σήμερα στην Ιορδανία πριν ταξιδέψει στην Αίγυπτο και την Τουρκία.

Πηγή: ΚΥΠΕ