Υπ. Εργασίας: Σε εξέλιξη η μεσολαβητική διαδικασία για ξενοδοχειακή βιομηχανία

Η μεσολαβητική διαδικασία για τη ξενοδοχειακή βιομηχανία βρίσκεται σε εξέλιξη – Ο Υπουργός Εργασίας συναντήθηκε με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της ξενοδοχειακής βιομηχανίας ΟΥΞΕΚΑ – ΣΕΚ και ΣΥΞΚΑ – ΠΕΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεσολαβητική διαδικασία για την ανανέωση της κλαδικής σύμβασης της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, ανέφερε σε δήλωση του ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου, μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της ξενοδοχειακής βιομηχανίας ΟΥΞΕΚΑ – ΣΕΚ και ΣΥΞΚΑ – ΠΕΟ σχετικά με την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης του κλάδου.

Ο κ. Παναγιώτου δήλωσε ότι «η μεσολαβητική διαδικασία για την ανανέωση της κλαδικής σύμβασης της ξενοδοχειακής βιομηχανίας βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο την αποφυγή του αδιεξόδου και την κατάληξη σε συμφωνία».

Προς την κατεύθυνση αυτή, συνέχισε, «συναντήθηκα σήμερα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου, ΟΥΞΕΚΑ – ΣΕΚ και ΣΥΞΚΑ – ΠΕΟ, ενώ παράλληλα βρίσκομαι σε επικοινωνία με τους εργοδοτικούς συνδέσμους ΣΤΕΚ και ΠΑΣΥΞΕ».

Ο Υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η κοινή προσπάθεια για την διασφάλιση της ομαλότητας και της σταθερότητας στην ξενοδοχειακή βιομηχανία θα κλιμακωθεί εντός των επόμενων ημερών.

«Παρά τις όποιες δυσκολίες, αναμένω ότι μέσα από την υπευθυνότητα των δύο πλευρών μπορούν να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την επίτευξη θετικού αποτελέσματος», δήλωσε.

Ο κ. Παναγιώτου επεσήμανε ότι η ανανέωση της κλαδικής σύμβασης της ξενοδοχειακής βιομηχανίας θα είναι αμοιβαία επωφελής και με την εποικοδομητική συμβολή των κοινωνικών εταίρων του κλάδου μπορεί να καταστεί εφικτή, έτσι ώστε η όποια αρνητική εξέλιξη να αποφευχθεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ