Φρίκη στη Λέσβο με τον βιασμό 14χρονης από δύο νεαρούς: Το βίντεο στα social media και η απόπειρα αυτοκτονίας

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η υπόθεση βιασμού μιας ανήλικης στη Λέσβο, από δύο άνδρες ηλικίας 21 και 22 ετών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, που έφερε στη δημοσιότητα το θέμα, η υπόθεση έχει ήδη παραδοθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ο οποίος ενημερώθηκε άμεσα από την Αστυνομία.

Οι δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου, γνώριζαν το ανήλικο κορίτσι το οποίο φέρονται να έπεισαν να τους ακολουθήσει στο αυτοκίνητό τους για να πάνε βόλτα. Στη συνέχεια την παρέσυραν σε αποθήκη, τη βίασαν, βιντεοσκόπησαν τις πράξεις τους και τις ανέβασαν στα social media.

Ο βιασμός και η απόπειρα αυτοκτονίας

Η 14χρονη αρχικά δεν είπε τίποτα στους γονείς της. Οι δύο άνδρες άρχισαν να την εκβιάζουν με το βίντεο και εκείνη απελπισμένη αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Νοσηλεύτηκε στο Βοστάνειο νοσοκομείο, όπου αναγκάστηκε να αποκαλύψει όσα είχαν συμβεί.

Με εντολή του εισαγγελέα το κορίτσι θα εξεταστεί από ιατροδικαστή για να εξακριβωθεί αν υπέστη κακοποίηση και σε ποιο βαθμό.

Οι δράστες έχουν ταυτοποιηθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου η οποία διερευνά την υπόθεση. Ο Εισαγγελέας αναμένεται να κάνει αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού προκειμένου στη συνέχεια να αποφανθεί αν θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Ανάστατη η κοινωνία

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει τη συλλογή προανακριτικού υλικού, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό, καθώς οι καταγγελίες της ανήλικης θεωρούνται ιδιαίτερα σοβαρές, και η έρευνα επικεντρώνεται στην εξακρίβωση της αλήθειας και την απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους.

Η τοπική κοινωνία του χωριού είναι σε αναστάτωση, καθώς πρόκειται για ένα περιστατικό που συγκλονίζει και εγείρει έντονα ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών τους.

Οι αρχές καλούνται να διαλευκάνουν την υπόθεση το συντομότερο δυνατόν, ενώ οι φερόμενοι ως δράστες αναμένεται να κληθούν για κατάθεση στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας.