Φροντίζοντας τους φροντιστές μας: Προτεραιότηταη υγεία και η ευημερία τους

Με αφορμή την Εθνική Εβδομάδα Φροντιστών, από τις 13 έως τις 19 Οκτωβρίου 2024, η ΠΡΟΝΟΙΑ εξέδωσε ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας τη σημαντικότητα του ρόλου των άμισθων φροντιστών στην κοινότητα.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι φέτος, το θέμα «Εκατομμύρια λόγοι για να φροντίζουμε» αναδεικνύει την αφοσίωση και την προσφορά των φροντιστών, οι οποίοι υποστηρίζουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που ενδέχεται να χρειάζονται φροντίδα λόγω υγείας, γήρανσης ή άλλων αναγκών ευημερίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι στην Αυστραλία υπάρχουν πάνω από 3 εκατομμύρια άμισθοι φροντιστές, με περισσότερους από 700.000 να ζουν στη Βικτώρια, οι οποίοι συχνά ισορροπούν τις ευθύνες τους με άλλες υποχρεώσεις, όπως εργασία, οικογένεια, σπουδές και τις προσωπικές τους ανάγκες. Επιπλέον, η ΠΡΟΝΟΙΑ τονίζει ότι «οι φροντιστές, δίνοντας προτεραιότητα στις ανάγκες των άλλων, παραμελούν πολλές φορές τις δικές τους».

Στην ανακοίνωση προτείνονται απλοί τρόποι υποστήριξης των φροντιστών κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Φροντιστών, όπως η συζήτηση για τις ανάγκες τους, η βοήθεια με καθημερινά καθήκοντα, η εκδήλωση προθυμίας για υποστήριξή τους, η ενθάρρυνση συμμετοχής σε κοινωνικές εκδηλώσεις, η αναγνώριση των προσπαθειών τους και η υπενθύμιση των διαθέσιμων υπηρεσιών υποστήριξης.

Επιπλέον, η ΠΡΟΝΟΙΑ αναφέρει ότι, με εμπειρία πάνω από 50 χρόνια στην υποστήριξη της Ελληνοαυστραλιανής κοινότητας, προσφέρει υπηρεσίες για την ανακούφιση των φροντιστών, όπως Ομάδες Υποστήριξης Φροντιστών, μαθήματα Ψηφιακής Τεχνολογίας, Υπηρεσίες Ανάπαυλας και υποστήριξη από κοινωνικούς λειτουργούς. “Μέσω της ΠΡΟΝΟΙΑΣ, οι φροντιστές μπορούν να συνδεθούν με άλλους οργανισμούς, όπως το Carer Gateway, και να λάβουν επιπλέον βοήθεια από τοπικές και κρατικές υποστηρίξεις”, αναφέρει σχετικά.

Η ανακοίνωση καλεί τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν με την Ομάδα κοινωνικών λειτουργών της ΠΡΟΝΟΙΑΣ στο τηλέφωνο 9388 9998 ή να επισκεφθούν τα γραφεία στην 7 Union Street, Brunswick και 64 Portman Street, Oakleigh, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 π.μ. – 5:00 μ.μ.

Η ΠΡΟΝΟΙΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «οι φροντιστές, δίνοντας προτεραιότητα στις ανάγκες των άλλων, παραμελούν πολλές φορές τις δικές τους». Φωτογραφία: Supplied

The post Φροντίζοντας τους φροντιστές μας: Προτεραιότηταη υγεία και η ευημερία τους appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.