Φωτιά στην Ηλεία: Στο χειρουργείο ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι – Πώς συνέβη το ατύχημα

Στο χειρουργείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο βρίσκεται ο πυροσβέστης δασοκομάντο που τραυματίστηκε σοβαρά ενώ επιχειρούσε στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Γεράκι Αμαλιάδας στην Ηλεία.

Ο πυροσβέστης ανήκει στην 6η ΕΜΟΔΕ της Πάτρας και υπέστη συντριπτικό κάταγμα στο κνήμη.

Με ελικόπτερο

Άμεσε υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο αρχικά στο νοσοκομείο του Πύργου και από εκεί στην Πάτρα.

«Περαστικά λεβέντη»

Σε ανάρτησή του ο γιατρός Βαγγέλης Δημητρόπουλος, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του τραυματία αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Σήμερα η μεγάλη φωτιά στο Χαβαρι, είχε θύμα ένα παλικάρι πυροσβέστη, τον Θοδωρη, ο οποίος τραυματίστηκε βαρύτατα στο αριστερή κνήμη, στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Μαζί με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ηλειας, Σπύρο Πολίτη, οργώσαμε όλη την έκταση της φωτιάς, και τελευταία στιγμή με κάλεσαν ως γιατρό να βοηθήσω τον άτυχο πυροσβέστη και να τον διακομίσουμε στο Νοσοκομείο.

Λόγω του δύσβατου της περιοχής, όταν δέχτηκα το τηλεφώνημα, απο τον κ. Κώστα ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ, άμεσα μαζί με τον Βαγγέλη Χριστόφορου ανεβήκαμε στο δάσος και ψάχναμε να βρούμε που ήταν το περιστατικό..

Η φύση του τραυματισμού και η αμεσότητα όλου του κρατικού μηχανισμού ήταν τέτοια, που το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, παρέλαβε τον τραυματία και με αεροδιακομιδη τον μεταφέραμε στο νοσοκομείο Πύργου. Εμπειρία πρωτόγνωρη η αεροδιακομιδη… Εύχομαι πολύ δύναμη στον τραυματία Θοδωρή, και σύντομα όρθιος κ γερός… Περαστικά λεβεντη μου».

«Κράτα γερά»

Σε ανάρτησή τους οι Εποχικοί Πυροσβέστες αναφέρουν τα εξής:

«Ο συνάδελφος μας, Πυροσβέστης της 6Ης ΕΜΟΔΕ Πάτρας, επιχειρούσε ανάμεσα στα χωριά Μπουμπούνα και Χάβαρι όταν τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι.

Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Πάτρα, εχει υποστεί συντριπτικό κάταγμα και μπαίνει εσπευσμένα στο χειρουργείο. Άμεση η κινητοποίηση του Υπουργείου και του Αρχηγείου καθώς και του Υπουργείου Υγείας. Θοδωρή, κράτα γερά.»

Πώς συνέβη το ατύχημα

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τραυματισμός του άτυχου πυροσβέστη οφείλεται σε ατύχημα με πυροσβεστικό όχημα κατά τη διάρκεια προετοιμασίας πυρόσβεσης σε δύσβατο σημείο.

Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο ο οδηγός του πυροσβεστικού οχήματος έκανε κάποια κίνηση με το όχημα με συνέπεια να χτυπήσει τον πυροσβέστη στο πόδι ή να τον παρασύρει με τη σωλήνα που άπλωναν για την κατάσβεση της φωτιάς.