100 οι Κύπριοι που αναμένουν να φύγουν από Λίβανο

100 Κύπριοι περιμένουν να φύγουν από τον Λίβανο – Τι λέει στη Cyprus Times ο εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ Θεόδωρος Γκότσης

Περίπου 100 Κύπριοι ενδεχόμενως να χρειαστούν βοήθεια για υποβοηθούμενη αναχώρηση από τον Λίβανο. Αυτό ανέφερε στη Cyprus Times ο εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ Θεόδωρος Γκότσης, σημειώνοντας πως «εξετάζονται οι επιλογές μας σε συνεργασία με την Ελλάδα όπως ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας».

Υπενθυμίζεται πως για τον απεγκλωβισμό υπηκόων της Κύπρου από τον Λίβανο η Ελλάδα θα διαθέσει μεταγωγικό αεροσκάφος C-130.

 

 

 

Κατόπιν αιτήματος του Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας @PalmasVasilis, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα διαθέσει μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 για τον απεγκλωβισμό υπηκόων της Κύπρου από τον Λίβανο. pic.twitter.com/7BpyxdVsph

— Nikos Dendias (@NikosDendias) October 1, 2024

Να σημειωθεί πως στην πλατφόρμα connect2cy, είναι εγγεγραμμένοι περίπου 1000 Κύπριοι οι οποίοι διαμένουν στον Λίβανο.

Σύμφωνα με τον κ. Γκότση, σε σχέση με την πλήρη ενεργοποίηση του Σχεδίου Εστία, δεν υπήρξαν αιτήματα. Μια χώρα απηύθυνε έκκληση για να αναχωρήσουν 44 πολίτες της από το Λίβανο κι αυτή είναι η Πορτογαλία.

«Εμείς καταδικάζουμε έντονα τις πυραυλικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ και επαναλαμβάνουμε τη στήριξη μας στις διπλαωματικές προσπάθειςς για σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή μας», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών.