28η Οκτωβρίου: Live η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη είναι η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, όπου σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του τριπλού εορτασμού της πόλης – του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, της επετείου απελευθέρωσης και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιείται στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Όπως και της πολιτικής – πολιτειακής ηγεσίας και των στρατιωτικών αρχών.

Θα προηγηθεί η παρέλαση σχολείων, συλλόγων και φορέων, ενώ θα ακολουθήσει αυτή των στρατιωτικών τμημάτων, σωμάτων ασφαλείας και η μηχανοκίνητη παρέλαση αρμάτων. Παράλληλα θα υπάρχουν αεροπορικές επιδείξεις και σχηματισμοί μαχητικών αεροσκαφών. Ο σμηναγός Γιώργος Σωτηρίου θα πετάξει το F16 της Ομάδας Επιδείξεων «Ζευς», σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο σμηναγός (Ι) Γεώργιος Σωτηρίου είναι πιλότος επίδειξης στην Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων F-16 «ΖΕΥΣ». Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006 και τοποθετήθηκε το 2012 στην 115 Πτέρυγα Μάχης με αεροσκάφη F-16 Block 52+. Από το 2013 υπηρετεί στην 343 Μοίρα και έχει καταγράψει πάνω από 1800 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 1500 σε F-16. Στην παρέλαση θα χρησιμοποιηθεί ένα αεροσκάφος τύπου F-16C Block 52+.

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας. Παρών είναι και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Την παρέλαση παρακολουθεί και ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Βασίλης Πάλμας.

Δείτε live:

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.