All Nations Cup 2024: Η πολυπολιτισμική πλευρά του ποδοσφαίρου

Το Κύπελλο Εθνών επιστρέφει φέτος προκειμένου να φέρει κοντά ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν με τα χρώματα των χωρών της καταγωγής των γονέων τους. Η διοργάνωση βασίζεται στα πρότυπα του Παγκοσμίου Κυπέλλου με 16 ομάδες να αγωνίζονται σε ομίλους με στόχο της πρόκριση στην φάση των 8.

Το Κύπελλο Εθνών ξεκίνησε το 1982 και για πολλά χρόνια αποτελούσε πόλο έλξης φιλάθλων αλλά και τεράστιων χορηγών που έβλεπαν τότε το ποδόσφαιρο να ανθίζει με απίθανους ρυθμούς. Μάλιστα, ο τελικός του 1984 είχε πραγματοποιηθεί στο Olympic Park. Στοιχείο που δείχνει το μέγεθος της επιτυχίας που είχε εκείνα τα χρόνια το τουρνουά.

Φέτος, το Κύπελλο Εθνών θα διεξαχθεί σε διάστημα έξι εβδομάδων με όλους τους αγώνες να πραγματοποιούνται στο Egan Lee Reserve, στο Knox City.

Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Μιχάλης Καραμήτος, εμφανίστηκε ενθουσιασμένος για την έναρξη του τουρνουά: «Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που συμμετέχουμε ως Κοινότητα στο κύπελλο Εθνών. Το τουρνουά κατέχει ξεχωριστή θέση στο ημερολόγιό μας. Μας δίνει την δυνατότητα να έρθουμε πιο κοντά στην νεολαία. Προτρέπω όλους να παραβρεθούν στο γήπεδο και να υποστηρίξουν την ομάδα μας.»

Δεκαέξι ομάδες από όλη τη Μελβούρνη θα αγωνιστούν για το πολύτιμο έπαθλο. Από τη σχετική λίστα ξεχωρίζει η Ερυθραία, η Κύπρος, η Τουρκία, ο Μαυρίκιος, η Σερβία και φυσικά η Ελλάδα.

Οι αγώνες έχουν χωριστεί σε τρεις γύρους, με τον πρώτο να ξεκινάει το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, και ο τρίτος να ολοκληρώνεται δύο εβδομάδες μετά, στις 27 Οκτωβρίου.

Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου θα προχωρήσουν στους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Ο «Νέος Κόσμος» θα βρίσκεται στο Egan Lee Reserve τα επόμενα Σαββατοκύριακα προκειμένου να σας μεταφέρει την δράση και τις συγκινήσεις που μόνο ο βασιλιάς του σπορ μπορεί να προσφέρει.

ΟΙ ΤΈΣΣΕΡΙΣ ΟΜΙΛΟΙ

Α’ Όμιλος

Ελλάδα

Αλβανία

Μπουρούντι

Σουδάν

Β’ Όμιλος

Νότιο Σουδάν

Βόρεια Μακεδονία

Κύπρος

Ιράκ

Γ’ Όμιλος

Αυστραλία

Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Ζιμπάμπουε

Αιθιοπία

Δ’ Όμιλος

Ερυθραία

Τουρκία

Μαυρίκιος

Σερβία

ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ

Σάββατο, 12 Οκτωβρίου

Ερυθραία – Μαυρίκιος, 11πμ

Β. Μακεδονία – Ιράκ, 12.30μμ

Κύπρος – Νότιο Σουδάν, 2μμ

Τουρκία – Σερβία, 3.30μμ

Κυριακή, 13 Οκτωβρίου

Μπουρούντι – Σουδάν, 11πμ

Αυστραλία – Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 12.30μμ

Ελλάδα – Αλβανία, 2μμ

Ζιμπάμπουε – Αιθιοπία, 3.30μμ

Η ομάδα της Ελλάδας που πήρε μέρος στο τουρνουά του 2022. Φώτο: Nations Cup
Ενθουσιασμένος παρουσιάστηκε ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Μιχάλης Καραμήτος (πρώτος από αριστερά). Φώτο: Nations Cup

The post All Nations Cup 2024: Η πολυπολιτισμική πλευρά του ποδοσφαίρου appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.