CapsuleT: Εκδηλώσεις σε συνεργασία με τις Ενώσεις Ξενοδόχων Κέρκυρας και Ιωαννίνων

Ο CapsuleT και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ) συνεχίζουν τη δράση συνδιοργανώσεων εκδηλώσεων και επισκέψεων σε συνεργασία με τοπικές ενώσεις ξενοδόχων ανά την Ελλάδα με σκοπό την προβολή και διασύνδεση νεοφυών επιχειρήσεων που προσφέρουν νέες τεχνολογίες και λύσεις για τον τουρισμό, με τις τοπικές αγορές και επιχειρηματίες τουρισμού καθώς και τη σε βάθος γνωριμία τους με το τοπικό τουριστικό προϊόν.

 

 

Ο CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator διοργάνωσε δύο ξεχωριστές αποστολές στην Κέρκυρα και τα Ιωάννινα, όπου νικήτριες startups του προγράμματος καθώς και startups του τρέχοντος κύκλου επιτάχυνσης είχαν την ευκαιρία να συνδεθούν με την τοπική τουριστική αγορά και να παρουσιάσουν τις καινοτόμες λύσεις τους για τον τουριστικό κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα 18 εταιρείες βρέθηκαν στην Κέρκυρα στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου, ενώ η αποστολή στην περιοχή του Νομού Ιωαννίνων συνεχίστηκε στις 2 και 3 Οκτωβρίου με οκτώ νικήτριες εταιρείες του προγράμματος.

Το ταξίδι στην Κέρκυρα ξεκίνησε με μία μαγευτική ξενάγηση στην Παλαιά Πόλη, ενώ, στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το φημισμένο Κτήμα Θεοτόκη, όπου εξερεύνησαν τους αμπελώνες και το οινοποιείο, μαθαίνοντας για τη σημασία του τοπικού προϊόντος για την τουριστική εμπειρία.

Η κορύφωση της πρώτης ημέρας ήρθε με την εκδήλωση «Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό» που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας και φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Cook’s Club στο Συνεδριακό Κέντρο Rox.

Εκεί, οι ομάδες του CapsuleT παρουσίασαν τις τεχνολογικές καινοτομίες τους, προτείνοντας σύγχρονες λύσεις στους τοπικούς επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου.

Σημαντικοί τοπικοί φορείς (Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας AOCTA, Ιόνιος Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας, Corfu Guides Union) έδωσαν το παρών, ενισχύοντας την ουσιαστική σύνδεση του τοπικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος με τις startups.

Τη δεύτερη ημέρα της αποστολής, οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν κορυφαίες τουριστικές εγκαταστάσεις της Κέρκυρας, ξεκινώντας με το πολυτελές Angsana Corfu.

Η ξενάγηση περιελάμβανε και άλλες αξιοσημείωτες τοποθεσίες, όπως το Lazaris Distilery, γνωστό για τα παραδοσιακά προϊόντα του και το Governor Olive Mill, που παράγει ελαιόλαδο παγκόσμιας κλάσης.

Ακολούθησε γεύμα στο βραβευμένο ξενοδοχείο The Olivar Suites, με ιδιαίτερη προσοχή στη γαστρονομία και τη φιλοξενία.

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με επισκέψεις σε κορυφαία ξενοδοχειακά συγκροτήματα, όπως το Mar-Βella Collection Hotels και το παραδοσιακό Danilia Village, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν διαφορετικές μορφές φιλοξενίας που προσελκύουν επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο.

Το ταξίδι συνεχίστηκε στα Ιωάννινα, όπου, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, διοργανώθηκε μία ακόμα ξεχωριστή εκδήλωση με θέμα «Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό».

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Grand Serai Congress and Spa, 8 startups που έχουν διακριθεί μέσα από το πρόγραμμα του CapsuleT παρουσίασαν καινοτόμες λύσεις και προϊόντα για τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών των ξενοδοχείων και τη συνολική αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών.

Σημαντικοί επαγγελματίες του κλάδου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τις ομάδες του CapsuleT και να εξερευνήσουν νέες τεχνολογικές τάσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της φιλοξενίας.

Η δεύτερη μέρα στα Ιωάννινα ήταν αφιερωμένη στην εξερεύνηση σημαντικών τουριστικών και πολιτιστικών σημείων της περιοχής.

Οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν boutique ξενοδοχεία στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων, όπως το Stoes Hotel και το Ialna Boutique Hotel, καθώς και το οινοποιείο Ζοίνος στη Ζίτσα, μία αμπελουργική ζώνη γνωστή για τα μοναδικά κρασιά της.

Στη συνέχεια, οι ομάδες επισκέφθηκαν το Μπουραζάνι, έναν μοναδικό προορισμό όπου συνδυάζεται η φιλοξενία με το περιβάλλον και την τοπική παραγωγή.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε στην πανέμορφη Αρίστη Ζαγοροχωρίων και το βραβευμένο ξενοδοχείο Aristi Mountain Resort, όπου οι συμμετέχοντες θαύμασαν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την εντυπωσιακή φυσική ομορφιά της περιοχής.

Το ταξίδι έκλεισε με επίσκεψη στο υπέροχο Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa, όπου οι startups είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την ιστορία του ξενοδοχείου καθώς και του τόπου με την Έλσα Εξάρχου.

Η αποστολή του CapsuleT σε Κέρκυρα και Ιωάννινα είχε ως στόχο τη δημιουργία γέφυρας ανάμεσα στις καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις που προσφέρουν οι startups και στους επαγγελματίες της φιλοξενίας και του τουρισμού.

Οι παρουσιάσεις και οι εκδηλώσεις έφεραν κοντά στους τοπικούς φορείς και επαγγελματίες, επιδεικνύοντας πώς η τεχνολογία μπορεί να συμβάλει στην εξέλιξη και βελτιστοποίηση του ελληνικού τουρισμού.

Οι συμμετέχουσες ομάδες, Cellarhopping, Deliverback, EV Loader, Hotellisense, kleesto, Mystery Pot, Narratologies, Orbito travel, Unlimited Adrenaline, Vivestia, Algomo, Epivatis, GRS Green Room System, Hype, iSPACE, Menufi, SmartInn.ai, WASTECLOUD και WeTip, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να δικτυωθούν με τα τοπικά επιχειρηματικά οικοσυστήματα και να προτείνουν λύσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της βιομηχανίας φιλοξενίας.

Με την υποστήριξη των τοπικών φορέων και την ενθουσιώδη συμμετοχή των επαγγελματιών του τουρισμού, οι εκδηλώσεις απέδειξαν τη σημαντική συμβολή των νέων τεχνολογιών στην αναβάθμιση της ελληνικής φιλοξενίας.

The post CapsuleT: Εκδηλώσεις σε συνεργασία με τις Ενώσεις Ξενοδόχων Κέρκυρας και Ιωαννίνων appeared first on etravelnews.gr.