Drone από Λίβανο είχε στόχο το σπίτι του Νετανιάχου στην Καισάρεια (video)

Drone από τον Λίβανο είχε στόχο το σπίτι του Νετανιάχου στην Καισάρεια – Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού επιβεβαιώνει ότι στοχοθετήθηκε το σπίτι του Νετανιάχου

Κτίριο στην παραλιακή πόλη Καισάρεια του κεντρικού Ισραήλ έπληξε ένα drone προερχόμενο από τον Λίβανο, προκαλώντας έκρηξη, αλλά όχι τραυματισμούς, σύμφωνα με τις IDF.

Περιπολικά έσπευσαν στο σημείο της επίθεσης. Όπως μεταδίδει το σαουδαραβικό μέσο Al Hadath, στόχος του μη επανδρωμένου αεροσκάφους ήταν η ιδιωτική κατοικία του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Γιαχία Σινουάρ: Ο ιατροδικαστής δίνει λεπτομέρειες για το πως εξοντώθηκε

🚨BREAKING: HEZBOLLAH DRONES STRIKE NETANYAHU’S PRIVATE RESIDENCE IN BOLD ASSAULT

Hezbollah UAV reportedly struck what’s believed to be Benjamin Netanyahu’s private home in Caesarea, according to Saudi TV channel “Al-Hadath.”

Netanyahu wasn’t present, and no injuries were… pic.twitter.com/dFjbLE0v0C

— JAKE (@JakeGagain) October 19, 2024

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού επιβεβαιώνει ότι στοχοθετήθηκε το σπίτι του Νετανιάχου

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού επιβεβαίωσε ότι στόχος του drone ήταν το σπίτι του στην Καισάρεια.

Όπως είπε σε σύντομη ανακοίνωση, ο Νετανιάχου δεν βρισκόταν την ώρα εκείνη στο σπίτι, ούτε και η σύζυγός του, Σάρα, ενώ επεσήμανε ότι ουδείς τραυματίστηκε.

Η Χαμάς απορρίπτει απελευθέρωση ομήρων χωρίς κατάπαυση του πυρός

Αναρτήσεις στα social media υποστηρίζουν ότι το κτίριο που χτυπήθηκε στην επίθεση ήταν μέρος του σπιτιού του Νετανιάχου,

⚡️In front of the house targeted by the Lebanese Resistance drone in Caesarea, confirmed to be the residence of Benjamin Netanyahu.

It is not yet confirmed if he was at home. pic.twitter.com/8wHCeiFD8r

— Lou Rage (@lifepeptides) October 19, 2024

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό δύο άλλα drones προερχόμενα από τον Λίβανο αναχαιτίστηκαν. Το συμβάν προκάλεσε συναγερμό στη στρατιωτική βάση Γκλιλότ, αλλά ο στρατός ανακοίνωσε αργότερα ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν κινήθηκαν στην περιοχή εκείνη.

IDF: 20 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν τη νύχτα από το Λίβανο προς το Ισραήλ

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό στη διάρκεια της νύχτας εκτοξεύτηκαν περίπου 20 πύραυλοι από τον Λίβανο προς το Ισραήλ, ορισμένοι εκ των οποίων αναχαιτίστηκαν και άλλοι έπεσαν σε σε ανοικτές περιοχές.

Σε νεότερη ανακοίνωσή τους οι IDF ανέφεραν ότι «εχθρικό αεροσκάφος» εντοπίστηκε και σε περιοχές της δυτικής Γαλιλαίας. Στο μεταξύ με αναρτήσεις της στο Telegram η Χεζμπολάχ λέει ότι εκτόξευσε στη διάρκεια της νύχτας ρουκέτες κατά διαφόρων περιοχών του βορείου Ισραήλ, μεταξύ των οποίων οι Σαφέντ, Μαλκίγια και Αβιβίμ.

Σειρήνες ηχούν σε κοινότητες της περιοχής της Χάιφα

Πριν από λίγο ήχησαν ξανά οι σειρήνες σε αρκετές κοινότητες του βορείου Ισραήλ στην περιοχή του λιμανιού της Χάφια για εισερχόμενες ρουκέτες από τον Λίβανο.

🚨 Rocket Alert [10:22:41] – 17 Alerts:

• Menashe — Haifa – Kiryat Haim & Kiryat Shmuel, Nesher, Haifa – Bay
• Upper Galilee — Afek, Sha’ar Na’aman Industrial Zone
• HaMifratz — Kfar HaMaccabi, Tel Regev Cemetary, Usha, Kiryat Yam, Kiryat Bialik Industrial Zone, Kfar Biyalik,… pic.twitter.com/RZzblcOFhO

— ILRedAlert (@ILRedAlert) October 19, 2024

Πηγή: iefimerida.gr