Group therapy μετά την ήττα

Είναι μεγάλη η πίεση πλέον που ασκείται σε ολόκληρο τον οργανισμό του Παναθηναϊκού για αλλαγή προπονητή. Οι Πράσινοι είναι στο μείον έξι από την κορυφή στο πρωτάθλημα μέσα σε έξι αγωνιστικές, δεν παρουσιάζουν εξέλιξη στο γήπεδο και έχουν να παρουσιάζουν μονάχα κάποια υποφερτά ημίχρονα. Το δεύτερο μέρος της Τούμπας, που ισορρόπησε την κυριαρχία του ΠΑΟΚ, το δεύτερο μέρος της Νέας Φιλαδέλφειας, που είχε περισσότερη κατοχή από την αντίπαλό του. Το σύνολο όμως των δύο ντέρμπι έφερε έναν βαθμό, το σύνολο των έως τώρα αγώνων, μόλις δύο νίκες σε έξι αγώνες και οι Πράσινοι αναζητούν το τι φταίει.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο κλείστηκε για ώρα στα αποδυτήρια της «OPAP Arena» μαζί με τους παίκτες του μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Πίσω από τις κλειστές πόρτες τους εξηγούσε τι είναι αυτό που δεν του άρεσε, τι πρέπει να αλλάξουν άμεσα για να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός καλύτερος και να διεκδικήσει τους στόχους του.

Με λίγα λόγια ένα group therapy που αναμένεται να συνεχιστεί και μέσα στην εβδομάδα στο Κορωπί. Χωρίς να υπάρχει πάντως χρόνος, αφού την Τετάρτη υπάρχει ταξίδι για τη Βοσνία και το ματς με την Μπόρατς και την Κυριακή ακολουθεί ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Δύο παιχνίδια άκρως οριακά, με τον Αλόνσο να καλείται να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του άμεσα ώστε να μην κινδυνεύσει και εκείνος με απόλυση.

Στον σύλλογο υπάρχει αυτή τη στιγμή «συγχωροχάρτι» προς τον προπονητή γιατί ο ίδιος είχε πει εξαρχής πως το ποδόσφαιρο που θέλει να παίζει ο δικός του Παναθηναϊκός θα αρχίσουμε να το βλέπουμε από τον Οκτώβρη και μετά. Και μένει να δούμε αν πράγματι το πλάνο θα βγει αληθινό και οι Πράσινοι θα αρχίσουν να αποδίδουν βάσει της αξίας που έχει το ρόστερ τους και της επένδυσης που έχουν κάνει.  Το ρόστερ δεν πρόκειται να αποδομηθεί, όλοι βλέπουν ότι η ποιότητα σε αυτό περισσεύει, άρα είναι ξεκάθαρο και το τι φταίει. Και όσο κι αν δεν το λένε ανοιχτά, ο προπονητής έχει δει πλέον την κλεψύδρα να γυρίζει ανάποδα. Και καλείται να το διορθώσει για να την επαναφέρει.

Το θέμα Βαγιαννίδη

Μέσα σε όλα, ο Παναθηναϊκός έχει να διαχειριστεί και εσωτερικά θέματα που δεν έχουν βρει λύση. Και ένα απ’ αυτά είναι το θέμα του Γιώργου Βαγιαννίδη. Ενας παίκτης που είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αλόνσο και έκανε καλές εμφανίσεις, ξαφνικά βρέθηκε εκτός αποστολής από το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Λίγες μέρες αφότου κυκλοφόρησε η πληροφορία πως ο Παναθηναϊκός του έχει καταθέσει πρόταση ανανέωσης για τρία χρόνια, με τον παίκτη να είναι καταρχήν αρνητικός σε αυτά που άκουσε. Το αν θα καθίσουν και πάλι οι δύο πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι κάτι που θα φανεί, πλην όμως αν ο Βαγιαννίδης απουσιάσει και από το ματς της Πέμπτης τότε θα είναι ξεκάθαρο πως η κατάσταση μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη.