Ζητά βοήθεια για να λύσει 46 ανεξιχνίαστες υποθέσεις δολοφονημένων γυναικών – «Θέλουμε να ταυτοποιήσουμε τις νεκρές γυναίκες, να δώσουμε απαντήσεις στις οικογένειες και να αποδώσουμε δικαιοσύνη στα θύματα»
Κάλεσμα για βοήθεια απευθύνει η Interpol προς τους πολίτες προκειμένου να λύσει τις 46 ανεξιχνίαστες υποθέσεις στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης μιας εκστρατείας με στόχο την εξεύρεση των ονομάτων των αγνώστων δολοφονημένων γυναικών.
Γι αυτό και δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της όπως ένα ζευγάρι κόκκινα παπούτσια, δύο περιδέραια με χάντρες και ένα βρετανικό νόμισμα των 10 πένες είναι από τα λίγα στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη λύση των υποθέσεων.
«Θέλουμε να ταυτοποιήσουμε τις νεκρές γυναίκες, να δώσουμε απαντήσεις στις οικογένειες και να αποδώσουμε δικαιοσύνη στα θύματα», δήλωσε την Τρίτη (8/10) ο Γιούργκεν Στοκ, γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ, η οποία συντονίζει την προσπάθεια.
«Είτε πρόκειται για μια ανάμνηση, μια πληροφορία ή μια κοινή ιστορία, η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να βοηθήσει στην αποκάλυψη της αλήθειας».
Η δεύτερη φάση της εκστρατείας Operation Identify Me περιλαμβάνει υποθέσεις στις Κάτω Χώρες, τη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία.
Ο ντετέκτιβ Φρανκ Ντανερόγ ελπίζει να βρει την οικογένεια μιας έφηβης, το πτώμα της οποίας ανακαλύφθηκε στη Γαλλία.
Λεπτομέρειες για κάθε μία έχουν δημοσιευτεί στον ιστότοπο της Ιντερπόλ, μαζί με φωτογραφίες πιθανών στοιχείων αναγνώρισης και αναπαραστάσεις προσώπου.
Τα περισσότερα από τα θύματα πιστεύεται ότι ήταν ηλικίας μεταξύ 15 και 30 ετών.
Το πτώμα της έφηβης, όπως αναφέρει το BBC με κόκκινα παπούτσια, περιδέραια με χάντρες και ένα χαρτονόμισμα των 10 πένες βρέθηκε κάτω από στρώματα φύλλων σε ένα πεζοδρόμιο κοντά σε ένα χωριό που ονομάζεται Le Cellier το 1982. Βρισκόταν εκεί για αρκετούς μήνες.
Μιλώντας κοντά στην περιοχή που βρέθηκε, η οποία είναι πλέον κατάφυτη από βάτα, τσουκνίδες και καστανιές, ο ντετέκτιβ Franc Dannerolle λέει ότι το πτώμα της έφηβης «πετάχτηκε σαν σκουπίδι».
«Δεν υπήρχε κανένας σεβασμός, καμία φροντίδα γι’ αυτήν πριν από τον θάνατό της», προσθέτει.
Το νόμισμα των 10 πένες οδήγησε τους ερευνητές να πιστέψουν ότι είτε ήταν Βρετανίδα είτε είχε ταξιδέψει στη Βρετανία πριν από τη δολοφονία της, αν και αναγνωρίζουν ότι θα μπορούσε να το είχε βρει ή να της το είχαν δώσει.
Η αστυνομία επέλεξε να μην υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση της δολοφονίας της για να αποφύγει «ψεύτικους δράστες» να αναλάβουν την ευθύνη.
Δυστυχώς, η σορός της έφηβης δεν μπορεί πλέον να βρεθεί, γεγονός που περιπλέκει το έργο των ερευνητών της ανεξιχνίαστης υπόθεσης.
«Αν καταφέρουμε να τα βρούμε, θα ήταν δυνατόν να δουλέψουμε με το DNA της για να έχουμε μια σύνδεση με την οικογένεια», λέει ο ντετέκτιβ Νταντερόλε.Ο συνταξιούχος ντετέκτιβ Αλέν Μπριγιέ εργαζόταν τότε στην υπόθεση και την περιγράφει ως «τριπλό αίνιγμα».
«Το πιο παράξενο και απίστευτο πράγμα ήταν ότι είχαμε κάποια που είχε δολοφονηθεί, γιατί ξέραμε ότι είχε δολοφονηθεί, αλλά δεν μπορούσαμε ποτέ να μάθουμε ποιο ήταν το όνομά της, από πού ήταν ή ποιος την είχε σκοτώσει», λέει.
Πηγή: cnn.gr