Julian Savulescu και Roberto Andorno: Κορυφαίοι Βιοηθικοί στη Διεθνή Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Βιοηθικής 2024

Με τη συμμετοχή των διεθνώς καταξιωμένων επιστημόνων Julian Savulescu (Καθηγητής του University of Oxford) και Roberto Andorno (Καθηγητής του University of Zurich), η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Βιοηθικής θα εορταστεί με τη διοργάνωση διεθνούς ημερίδας με θέμα «Κατά των Διακρίσεων και του Στιγματισμού». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου 2024, στις 9.30 π.μ. στο αμφιθέατρο «Αριστοτέλης» του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη δυνατότητα φυσικής και διαδικτυακής παρακολούθησης.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ 2024
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ 2024

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν, εκτός από τους κορυφαίους Καθηγητές, Julian Savulescu και Roberto Andorno, οι οποίοι είναι ηγετικές μορφές παγκοσμίως στο χώρο της Βιοηθικής και της Ιατρικής Ηθικής, και διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες που διαπρέπουν στον χώρο. Το θέμα της Ημερίδας «Κατά των Διακρίσεων και του Στιγματισμού», εμπνέεται από το άρθρο 11 της Οικουμενικής Διακήρυξης για τη Βιοηθική και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (UDBHR).

Η μη διάκριση και ο μη στιγματισμός αποτελούν θεμελιώδεις αρχές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στη σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης και των αυξημένων κοινωνικών αλληλεπιδράσεων, η τήρηση αυτών των αρχών είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εισηγήσεις παγκόσμιου βεληνεκούς και να αναλύσουν τις προκλήσεις που σχετίζονται με την εφαρμογή αυτών των αρχών στη σύγχρονη κοινωνία.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε υβριδική μορφή (online/livestreaming/in-person) από το Ελληνικό Κλιμάκιο International Chair in Bioethics (WMA Cooperative Center) και το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας Ε.Κ.Π.Α., με συνδιοργανωτές την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής & Τεχνοηθικής το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Βιοηθικής Τεχνοηθικής και Δικαίου, το Ερευνητικό Κέντρο Βιοπολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και το Ερευνητικό Εργαστήριο MaGBISE (Management-Intelligence-Ethics) του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.

 

Η ημερίδα θα μεταδοθεί και σε live streaming από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών YouTube channel και από τον χορηγό επικοινωνίας BCI Media BROADCAST CANADIAN & INTERNATIONAL TV NETWORK.
Για online εγγραφές, απαιτείται σύνδεση είτε στο PhilEvents είτε με αποστολή email στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] ή [email protected].

Σε όλους τους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Χώρος: Αμφιθέατρο «Αριστοτέλης», Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Λ. Συγγρού 136 – Καλλιθέα
Προσέλευση και Εγγραφές: 9.00 π.μ. – 9.30 π.μ.
Επικοινωνία: [email protected][email protected]

Διαβάστε το πρόγραμμα