Sean «Diddy» Combs: «Γδύσου, είναι ο δρόμος για να γίνεις σταρ» έλεγε σε έφηβο που βίασε

Αντιμέτωπος με ένα νέο κύμα αγωγών για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση είναι πλέον ο ράπερ Sean «Diddy» Combs γνωστός και ως Puff Daddy ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του καταλογίζουν.

Έξι νέες αγωγές κατά του Diddy Combs, ή αλλιώς Puff Daddy, η μία για σεξουαλική επίθεση σε 16χρονο, κατατέθηκαν την Δευτέρα (14.10.2024) σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης από δύο γυναίκες και τέσσερις άνδρες. 

Μερικοί ισχυρίζονται ότι τους υποσχόταν δόξα και αναγνωρισιμότητα για να δελεάσει τα θύματα να έρθουν στα διαβόητα freak-offs parties ή στέκια όπου τους έδινε ναρκωτικά όπου στη συνέχεια ακολουθούσαν τα σεξουαλικά όργια. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τους χτύπησε ή τους νάρκωσε με απαγορευμένες ουσίες και άλλοι ότι τους απείλησε να τους σκοτώσει αν δεν έκαναν ό,τι ήθελε ή αν μιλούσαν εναντίον του.

Στη νέα αγωγή ένας άνδρας ισχυρίστηκε ότι ο κατηγορούμενος μεγιστάνας της χιπ χοπ χάιδεψε τα γεννητικά του όργανα όταν ήταν 16 ετών σε ένα από τα «λευκά πάρτι» του το 1998. Ο άνδρας, που τώρα ζει στη Βόρεια Καρολίνα, ισχυρίζεται ότι του του είπε ότι έχει τη στόφα διασημότητας και μετά διέταξε απότομα τον τότε έφηβο να κατεβάσει το παντελόνι του.

Στη μήνυση, περιγράφει ότι ήταν ενθουσιασμένος που έλαβε πρόσκληση για το πάρτι του Combs, καθώς βρίσκονταν στο σπίτι του πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες.

Ο κατήγορος ισχυρίζεται ότι είδε αμέτρητες διασημότητες καθώς περπατούσε και έπεσε πάνω στον Combs ενώ πήγαινε στην τουαλέτα, συμπληρώνοντας ότι άρχισε να μιλά μαζί του για το ενδεχόμενο να μπει στη μουσική βιομηχανία «όταν πήγαμε σε ένα πιο ιδιωτικό μέρος».

Ο κατήγορος ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, ο Combs τον διέταξε απότομα να γδυθεί.

Η μήνυση περιλαμβάνει μια φωτογραφία των δύο μαζί στο πάρτι με το πρόσωπο του εφήβου θολωμένο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη μήνυση, ο Combs είπε στον ανήλικο τότε καλεσμένο του ότι ήταν «μια ιεροτελεστία μετάβασης» και «ο δρόμος για να γίνεις σταρ». Ο ράπερ εξήγησε στον νεαρό ότι μπορούσε να κάνει τον οποιονδήποτε σταρ.

Μια άλλη αγωγή που κατατέθηκε την Δευτέρα περιλαμβάνει ισχυρισμούς μιας γυναίκας που ισχυρίζεται ότι ο Combs την βίασε σε δωμάτιο ξενοδοχείου το 2004, όταν ήταν 19χρονη φοιτήτρια.

Σύμφωνα με τη μήνυση, γνώρισε τον μεγιστάνα της μουσικής σε μια φωτογράφιση και στη συνέχεια ο Combs προσκάλεσε εκείνη και μια φίλη της να παρευρεθούν σε ένα ιδιωτικό πάρτι στο ξενοδοχείο του. Μόλις έφτασαν, «την χάιδευε, την παρενοχλούσε και τελικά τη βίασε παρά το γεγονός ότι του ζήτησε επανειλημμένα να σταματήσει».

Ο δικηγόρος Tony Buzbee, γνωστοποίησε ότι εκπροσωπεί περισσότερα από 100 άτομα που σκοπεύουν να μηνύσουν τον ράπερ για τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης, του βιασμού και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ανάμεσα στα φερόμενα ως θύματα υπάρχουν και παιδιά.

Ο Combs, ο οποίος θα οδηγηθεί σε δίκη που ξεκινά στις 5 Μαΐου, κρατείται στο Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης μετά τη σύλληψή του στις 16 Σεπτεμβρίου.

Σε ανακοίνωσή τους, οι δικηγόροι του Combs επέκριναν αυτές τις τακτικές ως «σαφείς προσπάθειες να κερδίσουν δημοσιότητα» και ανέφεραν ότι ο ράπερ και η νομική του ομάδα «έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στα γεγονότα, τις νομικές υπερασπιστές τους και την ακεραιότητα της δικαστικής διαδικασίας. Στο δικαστήριο, η αλήθεια θα επικρατήσει: ο κύριος Combs δεν έχει επιτεθεί ποτέ σεξουαλικά σε κανέναν, ενήλικα ή ανήλικα, άνδρα ή γυναίκα».

Πληροφορίες από Skynews και BBC

 

To άρθρο Sean «Diddy» Combs: «Γδύσου, είναι ο δρόμος για να γίνεις σταρ» έλεγε σε έφηβο που βίασε δημοσιεύτηκε στο NewsIT .