Sean «Diddy» Combs: «Πίστευε ότι ήταν βασιλιάς» – Η «βιτρίνα» των white parties, τα όπλα και η θορυβώδης πτώση ενός ειδώλου

Υπήρχε μια εποχή που μια πρόσκληση σε πάρτι που διοργάνωνε ο Sean «Diddy» Combs (Puff Daddy), ήταν το εισιτήριο για τον παράδεισο της αποθέωσης, ένα από τα περιζήτητα «κλειδία» για την άνοδο στη βιομηχανία του θεάματος.

Με λίστα καλεσμένων (την επίβλεψη είχε ο οικοδεσπότης, Puff Diddy) που περιελάμβανε τον Justin Bieber, τη Mariah Carey, την Paris Hilton και την Jennifer Lopez, ήταν μια ευκαιρία να συναναστραφείς με μερικές από τις μεγαλύτερες διασημότητες. Ο Jay-Z και η Beyoncé μάλιστα επέλεγαν τα πάρτι του Diddy για να κυκλοφορήσουν τη νέα τους δουλειά.

«Όταν ο Diddy σου έκλεινε το μάτι και σου έλεγε έλα στο τμήμα VIP, ήξερες ότι θα είχες μια πολύ καλή βραδιά», δήλωσε στο BBC ο Rob Shuter, ο οποίος εργάστηκε ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ράπερ.

Τώρα, ο πρώην πελάτης του, βρίσκεται σε ένα κελί φυλακής στο Μπρούκλιν, σε μικρή απόσταση από τα Χάμπτονς, όπου κάποτε θριάμβευε στα περίφημα πάρτι του.

Η πτώση του Combs από το βάθρο του κλειδοκράτορα, ήταν ραγδαία και έγινε με κρότο: Η γούνα του έχει ήδη καεί, έχοντας έναν βαρβάτο φάκελο με κατηγορίες για συνωμοσία για σωματεμπορία και εκβιασμό. Περισσότερες από δώδεκα αγωγές έχουν επίσης κατατεθεί, κατηγορώντας τον μεγιστάνα της μουσικής για επιθέσεις, βιασμούς και σεξουαλικές κακοποιήσεις.

Ο γεννημένος στο Χάρλεμ ράπερ αρνείται κάθε κατηγορία, είτε σε σχέση με τις ποινικές είτε με τις αστικές κατηγορίες.

Εκπρόσωπος αρνήθηκε τους ισχυρισμούς εναντίον του Diddy και δήλωσε στο BBC για το θέμα αυτό ότι «ο Combs παραμένει δυνατός, υγιής και πειθαρχημένος, πλήρως αφοσιωμένος στην υπεράσπισή του με την αμέριστη υποστήριξη της οικογένειάς του, της νομικής του ομάδας και της αλήθειας».

Η δίκη του έχει οριστεί για τον Μάιο του 2025.

Ο βασιλιάς των πάρτι, ζήτω ο βασιλιάς 

Ο Shuter, ο οποίος εργάστηκε για τον Diddy από το 2002 έως το 2004, δήλωσε ότι ο ράπερ βρισκόταν σε μια κομβική στιγμή στην καριέρα του όταν άρχισε να εργάζεται για εκείνον.

Ο Combs είχε ιδρύσει την Bad Boy Records το 1993, μια εταιρεία που αντιπροσώπευε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χιπ χοπ – συμπεριλαμβανομένων καλλιτεχνών όπως οι Notorious B.I.G. και Usher. Το 1998, δημιούργησε τη σειρά ρούχων Sean John που αργότερα έγινε pop φαινόμενο.  

Από εκεί και πέρα, ασχολήθηκε με αρώματα, αλκοόλ και δημιούργησε ακόμη και μια εταιρεία μέσων ενημέρωσης, ενώ έγινε μέχρι και παρουσιαστής πολλών ριάλιτι σόου όπου ανακάλυπτε νέα ταλέντα και έκανε τους ανθρώπους σταρ.

Ο Shuter δήλωσε ότι όταν πρωτομπήκε στον κόσμο του ράπερ, ο Combs ήθελε να μεταμορφώσει την προσωπικότητά του και να αναβαθμίσει την καριέρα του, επιδιώκοντας να χρησιμοποιήσει τα πάρτι του για να παραμείνει στο επίκεντρο της βιομηχανίας του θεάματος.

«Απλώς καταλάβαινε ότι ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να τραβήξει τη μεγαλύτερη προσοχή ήταν να γίνει ο βασιλιάς των πάρτι της Νέας Υόρκης».

Ο Shuter είπε ότι ο Combs είχε εμμονή με την εξουσία και μια βαθιά επιθυμία να παραμείνει διάσημος, εξηγώντας ότι ο σταρ λάτρευε να τον φωτογραφίζουν και ήθελε να επιδεικνύει τον τρόπο ζωής του. Η δουλειά του Shuter ήταν να βοηθήσει να παραμείνει ο «Diddy» στην κορυφή. Το να είσαι μέρος της συνοδείας του, είπε, ήταν σαν να είσαι μέρος ενός τσίρκου.

Είπε ότι δεν υπήρξε ποτέ μάρτυρας σεξουαλικής παρενόχλησης. «Έχω δει την ανισορροπία της εξουσίας», είπε. «Αυτό που δεν έχω δει είναι αυτό που ισχυρίζονται τώρα, το οποίο είναι απλά φρικτό».

«Ο λόγος που ήταν τόσο σούπερ σταρ είναι επειδή το μόνο που σκέφτεται είναι ο Diddy. Από τη στιγμή που ξυπνάει μέχρι τη στιγμή που πέφτει για ύπνο», δήλωσε ο κ. Shuter στο BBC News.

«Το χόμπι του Diddy είναι ο Diddy».

Είπε επίσης ότι ο μουσικός είχε μια βαθιά γοητεία για τη βρετανική βασιλική οικογένεια.

Θυμάται ότι του ζητήθηκε περισσότερες από 10 φορές να καλέσει σε πάρτι τον πρίγκιπα Harry και τον πρίγκιπα William, προσφέροντας να καλύψει το ταξίδι τους, τη διαμονή τους και να πληρώσει ακόμη και την ασφάλειά τους.

Στο πολυτελές διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη, ο ράπερ διατηρούσε κορνιζαρισμένες φωτογραφίες των πριγκίπων, είπε εξηγώντας:

«Θεωρούσε τον εαυτό του βασιλιά, οπότε είναι απόλυτα λογικό να θέλει να έχει δύο πρίγκιπες στη συνοδεία του».

Τόσο ο Χάρι όσο και ο Γουίλιαμ δεν δέχτηκαν ποτέ πρόσκληση από τον κ. Combs, πρόσθεσε.

Αλλά το να λέει κάποιος «όχι» στον μεγιστάνα της μουσικής δεν ήταν κάτι που έκαναν πολλοί.

«Υπήρχαν πάντα όπλα γύρω από τον Diddy», είπε ο κ. Shuter, περιγράφοντας τους ανιχνευτές μετάλλων στο διαμέρισμά του που έμοιαζαν με εκείνους σε αεροδρόμιο. «Ήταν παράξενο».

Ο Shuter περιέγραψε πυροβόλα όπλα παντού στο σπίτι του ράπερ. Στα ιδιωτικά του διαμερίσματα, οι φρουροί ασφαλείας είχαν όπλα δεμένα στους αστραγάλους τους. Ο Combs διατηρούσε στενό κύκλο και ήταν σοβαρός τόσο για την ασφάλειά του όσο και για την εικόνα του.

Τα white parties και η «βιτρίνα»

Στo ηλιόλουστο Λος Άντζελες, ο ράπερ ζούσε στον πιο ακριβό δρόμο του Μπέβερλι Χιλς.

«Για έξι ή επτά χρόνια ήταν μόνο πάρτι, πάρτι, πάρτι», είπε μια γειτόνισσα, προσθέτοντας ότι έβλεπε γυναίκες όλες τις ώρες “να βγαίνουν και να κάθονται στο δρόμο, δεν ήξεραν πού βρίσκονταν”. Είπε ότι έμοιαζαν «χαμένες» και «φαινόταν το εσώρουχό τους».

Η έπαυλη του Combs στο Beverely Hills ήταν ένα από τα διάφορα venues που φιλοξενούσε τα ετήσια «White Parties» του.

Ξεκίνησε τα πάρτι στα Χάμπτονς με αυστηρό dress code, μόνο λευκά, φέρνοντας κοντά την ελίτ του Χόλιγουντ και τα ανερχόμενα αστέρια του χιπ χοπ.

Αλλά το πιο hot πάρτι της χρονιάςμ ήταν απλά μια «βιτρίνα» που έκρυβε μπόλικο σκοτάδι.

Σε μήνυση που κατατέθηκε πριν μερικές ημέρες- αρχές Οκτωβρίου 2024- ένας άνδρας – ο οποίος τότε ήταν 16 ετών – περιέγραψε τη συγκίνηση του να παρευρεθεί στο πρώτο «White Party» του Combs το 1998.

Μπαίνοντας στην έπαυλη του Χάμπτονς, είδε celebrities παντού, πιστεύοντας πως το πάρτι θα ήταν ένα ισχυρό εισιτήριο για μια μουσική καριέρα.

Είπε ότι πήγαινε στην τουαλέτα όταν έπεσε πάνω στον ράπερ. Άρχισαν να μιλάνε και στη συνέχεια μετακινήθηκαν σε έναν άλλο, πιο ιδιωτικό χώρο. Τότε ήταν που ο Combs είπε ότι ο έφηβος είχε το σωστό «βλέμμα» και ότι θα μπορούσε να μετατρέψει οποιονδήποτε σε σταρ, αναφέρει η αγωγή.

Τότε τα πράγματα πήραν μια τροπή. Ο Combs διέταξε απότομα τον τότε έφηβο να κατεβάσει το παντελόνι του…

Σύμφωνα με την αγωγή, ο Diddy είπε ότι αυτό ήταν «μια ιεροτελεστία» και «ο δρόμος για να γίνεις σταρ». «Δεν θέλεις να μπεις στη δουλειά;», φέρεται να του είπε.

Η έρευνα για την υπόθεση είναι ακόμη ανοιχτή, λένε οι αρχές.

Πρόσφατα, καθώς ο Combs αποχωρούσε από το δικαστήριο φορώντας τη χαρακτηριστική φόρμα φυλακής, είπε στην οικογένειά του «Σας αγαπώ» και έβαλε επανειλημμένα τα χέρια του στην καρδιά του, κάνοντας ένα σημάδι προσευχής.

Καθώς τελείωνε η ακροαματική διαδικασία, μια ομάδα θαυμαστών στριμώχτηκε στις πόρτες της δικαστικής αίθουσας στις μύτες των ποδιών τους, ελπίζοντας να τον δουν και να δείξουν την υποστήριξή τους στον ράπερ.

Για τον πρώην βοηθό του, η μιντιακή θύελλα που περιβάλλει τώρα τον ράπερ δεν είναι χωρίς μια δόση ειρωνείας.

«Ήθελε να κάνει τον εαυτό του το πιο διάσημο άτομο στον κόσμο και, κατά ειρωνικό τρόπο, τώρα είναι», δήλωσε ο Shuter.

To άρθρο Sean «Diddy» Combs: «Πίστευε ότι ήταν βασιλιάς» – Η «βιτρίνα» των white parties, τα όπλα και η θορυβώδης πτώση ενός ειδώλου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .